„Смятаме, че инфлацията ще стигне 20%. Минималната заплата трябва да

...
„Смятаме, че инфлацията ще стигне 20%. Минималната заплата трябва да
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Инфлацията ще стигне 20%, минималната заплата трябва да е 800 лв.

„ Смятаме, че инфлацията ще стигне 20%. Минималната заплата би трябвало да е 800 лева, добре е да стане октомври. Хлябът няма да поевтинява повече, а даже е допустимо да нарастне. Цената на пшеницата от идната годишна продукция е доста по-скъпа от миналогодишната “, това разяснява пред БТВ ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му дървата са скочили със 70% за година.

„ Очевидно е, че казусът с доставките на газ е централен все още и това е едно от основните цели на служебния кабинет. Вече някои предприятия стартират да стопират поради природния газ “, сподели Димитров.

Според него нарастването, което „ Булгаргаз “ предлага от 60% за август евентуално ще се утвърди от КЕВР. Той акцентира, че ще би трябвало да се употребява по-малко газ с 15%, нещо което желае и Европейският съюз.

„ Аз не мога да кажа дали можем да се върнем към „ Газпром “. Експертите обаче предлагат да се върнем към „ Газпром “ до момента в който не се извърши контракта си. Трябва да се откри опция “, добави Димитров.

По думите му обезщетителните механизми би трябвало да се прегледат до края на годината. „ Системата за енергийните помощи не е обезпечена до края на годината. Държавните сдружения при тези цени на енергията
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР