"Смятаме, че инфлацията ще стигне 20%. Минималната заплата трябва да

...
"Смятаме, че инфлацията ще стигне 20%. Минималната заплата трябва да
Коментари Харесай

КНСБ: Минималната заплата трябва да стане 800 лв. през октомври


"Смятаме, че инфлацията ще стигне 20%. Минималната заплата би трябвало да е 800 лева, добре е да стане октомври ". Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „ Тази заран ".

Той изясни, че без актуализация на бюджета няма по какъв начин да се оправим.

"Това държавно управление би трябвало да приготви Бюджет 2023. Частният бранш усили заплатите с 12% към този момент. До края на годината би трябвало да се доближи до 20-процентово нарастване на заплатите и в частния, и в държавния бранш, с цел да може да се догони инфлацията ", посочи Димитров.

По думите му дървата са скочили със 70% за година.

"Експертите предлагат да се върнем към "Газпром " до края на контракта ни "

"Очевидно е, че казусът с доставките на газ е централен все още и това е едно от основните цели на служебния кабинет. Вече някои предприятия стартират да стопират поради природния газ ", сподели Димитров.

Според него нарастването, което „ Булгаргаз “ предлага от 60% за август евентуално ще се утвърди от КЕВР.

Той акцентира, че ще би трябвало да се употребява по-малко газ с 15%, нещо което желае и Европейският съюз.

"Аз не мога да кажа дали можем да се върнем към „ Газпром “. Експертите обаче предлагат да се върнем към „ Газпром “ до момента в който не се извърши контракта си. Трябва да се откри опция ", добави Димитров.

По думите му обезщетителните механизми би трябвало да се прегледат до края на годината. „ Системата за енергийните помощи не е обезпечена до края на годината. Държавните сдружения при тези цени на силата генерират облаги към 450 млн. лв. на месец. Плащанията към небитовите консуматори е към 650 млн. лв., имаме към 250 млн. лв., които липсват “, сподели Димитров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР