Смятам, че ще има мнозинство между ГЕРБ, Продължаваме промяната“ и

...
Смятам, че ще има мнозинство между ГЕРБ, Продължаваме промяната“ и
Коментари Харесай

Михаил Миков: Ще има мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ

„ Смятам, че ще има болшинство сред ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Това е най-нормално - десни партии, имат дружно представители в Европейския парламент - еднородова дясна ориентировка. Трябваше по-бързо това да стане “, съобщи някогашният ръководител на Българска социалистическа партия и някогашен ръководител на Народното събрание Михаил Миков по БТВ.

„ Под натиска на събитията процесът ще се развие по-динамично и ще се стигне до такова болшинство “, добави той.

„ Изборът за ръководител е част от конституирането на Народното събрание. В Конституцията е записано, че това се случва на първото съвещание. Сякаш има неусещане за конституционния смисъл на нещата. Какъв е смисълът на този текст? Председателят е пръв измежду равни и би трябвало да се откъсне от своята политическа мощ. Дневният ред се приема от Народното събрание. Ако има болшинство, то ще го одобри Председателят може единствено да го предложи “, посочи Миков.

Според него неуспеха в избора на ръководител на Народното събрание слага пред тестване българския парламентаризъм.

„ Сега всичко се поставя на масата за пазарлък – ръководител, кабинет комисиите. Сега се слага въпросът за законодателна стратегия. Заглавията на законите могат да се одобряват, само че на следващия ден за всеки текст на две четения ти трябват болшинства. Законите, които през днешния ден се слагат, произтичат от външната политика – Шенген, Плана за възобновяване. Големите проблеми на България са недостиг в бюджета и нужда от данъчни промени – по тях дума няма “, сподели още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР