Смятам, че се намирам в много добра форма. Това беше

...
Смятам, че се намирам в много добра форма. Това беше
Коментари Харесай

Калейн: В много добра форма съм, винаги се целя в медалите

" Смятам, че се намирам в доста добра форма. Това беше последната ни подготовка, която ни беше доста потребна, тъй като можем да си изпробваме терена, осветлението и като цяло до си представим каква ще бъде страстта през идващите няколко дни. Както към този момент споделих, в добра форма съм и чакам да си изиграя съчетанията без неточности ". Това показа в изявление за БГНЕС Боряна Калейн след края на подиум тренировката на нашите гимнастички в " Арена София ". Грациите ни, които са подкрепяни от Фондация " Спорт в България ", се показаха доста добре и дадоха сериозна поръчка за призовите места на идната Световна купа (12-14 април).

Боряна е безапелационна, че присъединяване й на интернационалния шампионат " Купа София " е в неин плюс: " Със сигурност се усещам много по-уверена, тъй като когато си имал едно интернационално съревнование, всяко последващо е все по-леко. Откъм страст, откъм сигурност на новите ми композиции. Стараем се да играем съчетанията оптимално чисто. Етапът е доста ранен. Важното е да сме във върхова форма при започване на август - за Олимпийските Игри. Това е нашата цел. Всеки един шампионат би трябвало да е стъпка нагоре по пътя ни към Париж ".

" От позиция на моето персонално самочувствие, класирането постоянно е значимо. То е и поръчка, че България е мощна страна, която има искания да печели медали всякога на интернационалната сцена. Но отново споделям, моята подготовка е съобразена с това да бъда в най-хубавата си форма на Олимпиадата и на всяко едно съревнование за мен е значимо да демонстрирам надграждане по отношение на предходното ", продължи Калейн.

За упованията й от самите Игри в Париж, тя разгласи : " Дай Боже, златни медали! Всички на това се надяваме и работим за това ".

На запитване ще окаже ли обаче въздействие напрежението от упованията за медали, с които са натоварени грациите ни, Боряна дава отговор: " Когато човек се цели нагоре и желае да реализира триумфи, без значение от сферата, постоянно има напрежение. Това е обикновено и съпътства триумфа. Въпросът е да се преборим с него, аз персонално считам, че можем да се оправим с напрежението и макар него, да успеем ".

" Имаме много огромна конкуренция сега в самостоятелното, макар че Русия и част от Беларус не вземат участие интензивно. Германия, Израел и Германия са доста мощни претендентки за медалите. Не можем да си позволим да се отпускаме и да си почиваме ", е мнението за Калейн за идната Световна купа и конкуренцията в Париж през август.

" Конкуренцията вътре в тима също е доста огромна. Всички сме доста надарени, имаме големи благоприятни условия. Всичко опира до това кой ще си изиграе най-добре съчетанията. Това че сме няколко девойки, които имат шансове за медали хем носи напрежение, хем ни дава известно успокоение, тъй като знаем, че България постоянно ще бъде на върха ", метафизичен разсъждава Боряна.

Грацията ни се върна и на извоюваната от нея безспорна европейска купа в Баку 2023. Нещо, което българка не бе правила в многобоя от 29 години . " За мен този златен орден беше доста значим, тъй като демонстрирах, че няма нищо невероятно. Когато човек има някаква цел, без значение от цялото напрежение, в случай че той просто има вяра в себе си и продължава да работи, може да успее ".

Калейн не знае какво ще прави след Олимпиадата . " Не съм се фокусирала върху бъдещето си след Париж, тъй като не ми се желае да мисля за нещо друго, с изключение на за Олимпийските игри. За мен това е най-важното сега ".

Тя благодари доста и на Фондация " Спорт в България " за поддръжката, която получава целият ни народен тим по художествена гимнастика: " Много е хубаво да виждаш, че спортът се поддържа и се цени от хората. Много съм признателна, че има хора като тези от Фондация " Спорт в България ", която да оказва помощ освен на нашия, само че и други спортове, с цел да могат да имат нужните материални условия и да могат да работят умерено, с цел да си реализират резултатите ".

Извън художествената гимнастика, тя харесва да гледа тенис и плуване. " Като цяло съм почитател на всички спортове. Знам какво коства на всеки един професионален състезател, с цел да стигне до най-високото равнище. Възхищавам се и им се веселя всякога, без значение дали съумяват или не. Вдигането на тежести, боксът и битката също могат да донесат медали за България от Олимпиадата. Не желая да подценявам другите ни спортисти, само че това са спортове с големи обичаи, сходно на художествената гимнастика ", приключи Боряна Калейн. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР