Смятам, че бизнесът в туристическия сектор е водещ и ние

...
Смятам, че бизнесът в туристическия сектор е водещ и ние
Коментари Харесай

Свирки в Министерството на туризма

Смятам, че бизнесът в туристическия бранш е водещ и ние би трябвало да го подкрепяме по всевъзможен метод. Моята цел е да си слагаме реалистични за осъществяване задания и ще дам цялата си сила и увереност, с цел да настоящите проблеми “.

Това съобщи министърът на туризма Евтим Милошев на инициираните от него среща с представители на Националния ръб по туризъм, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници, Българската асоциация на туристическите организации, Сдружение „ Туризъм “, Обединение „ Бъдеще за туризма “ и Асоциацията на инкаминг организациите.

По време на срещите министър Милошев показа своите цели и като главен подобен посочи подготовката за идния летен сезон. Подчерта и готовността на Министерството за дейна работа по основаването на туристически гаранционен фонд.

„ Вашият триумф ще бъде и наш триумф. Работим за устойчиви и дълготрайни политики, в работата ни с всеки един министър на туризма желаеме да създадем нещо свястно “, удари първа чело доктор Полина Карастоянова – изпълнителен шеф на Национален ръб по туризъм.

Карастоянова продължи с готовността и желанието на НБТ за взаимна работа с Министерството на туризма и показа целите на организацията измежду, които са основаването на Бранд „ България “, Национален туристически офис, взаимни начинания и други

„ Активната ви работа по основаването на туристически гаранционен фонд е чудесна опция да консолидираме и туристическите организация. Може да сложим началото на тези промени, същото важи и за националната тактика за туризъм “ акцентира доктор Мартин Захариев от НБТ.

„ На прага на летния сезон за ресторантьорския отрасъл в България най-сериозният проблем, с който се сблъскваме, е тежката процедура при наемане на сезонни служащи от трети страни. Вносът на работна ръка е извънредно муден, с доста тежки и мудни процедури, а български служащи няма. “, акцентира Ричард Алибегов – съпредседател на Българската асоциация на заведенията. Алибегов също изрази своята поддръжка и подготвеност за взаимна работа с Министерството на туризма.

Всички туроператорски организации се сплотиха към желанието за разработване на съответен механизъм за разрешаване на проблемите, които поражда сивият бранш в туризма, като подчертаха, че организациите в бранша се борят за регулация.

„ При нас огромен проблем е сивият бранш, нямаме обединен надзорен орган в тази сфера. Световна процедура е съществуването на туристическа полиция, всяка наша прилежаща страна има такава “, посочи Павлина Илиева от Обединение „ Бъдеще за туризма “.

От Асоциацията на инкаминг организациите подчертаха, че следва да бъде позволен въпросът с опашките по граничните пунктове като бъде повишен потенциалът на ГКПП-тата. В същото време показаха своята вяра да бъде продължена и развита програмата за реклама на Черноморските общини.

„ Това е и най-смисленото нещо, което се е случвало във връзка с рекламата. Зарадва ме Вашето предпочитание за последователност. И нека освен да продължите, само че и да развиете тази стратегия, тъй като имате лостовете да извършите значими неща за туризма у нас “, сподели Венцислав Танчев от Асоциацията.

Министър Евтим Милошев приветства всички организации от бранша, заявява своята поддръжка и акцентира, че професионалната експертиза на всеки един, работещ в сектора, е от основно значение за развиването на туризма у нас. Срещите с сектора ще продължат и във вторник – 16 април 2024 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР