Смята се, че пътуването със самолет е най-безопасният вид транспорт.

...
Смята се, че пътуването със самолет е най-безопасният вид транспорт.
Коментари Харесай

Най-безопасните места при пътуване в самолет, които могат да ви спасят живота

Смята се, че пътуването със аероплан е най-безопасният тип превоз. Любопитни пътешественици обаче към момента може да се чудят кое е най-безопасното място при положение на случай. Оказва се, че отговорът зависи от типа на злополуката, в която се намирате.

„ Всеки случай е друг “, споделя Алисън Дукет, представител на Федералната авиационна администрация в Съединени американски щати. Ударът може да пристигна при гмуркане, кацане във вода или конфликт на писта да вземем за пример. В резултат на това тя твърди: „ Няма най-безопасно място. “

Националният съвет за сигурност на превоза не поддържа статистика, обвързвана със седалките, и не е правил изследвания за най-безопасните седалки в самолета, твърди представител пред HuffPost.

Две огромни медии обаче вършат изследвания. През 2007 година Popular Mechanics взима нещата в свои ръце и проучва данните на Националният съвет за сигурност на превоза за всяка злополука на търговски полет в Съединени американски щати от 1971 година насам, в която имаше както оживели, по този начин и починали и за които е налична подробна таблица на местата.

Тяхното умозаключение е, че пасажерите в опашката на самолета са имали към 40% по-голяма възможност да оцелеят при злополука, в сравнение с тези в предната част.

Според проучването седалките в задната част на самолета, зад задния борд на крилото, имат 69% късмет за оцеляване, до момента в който седалките над крилото и в рейса имаха 56 % оцеляване. Предните 15% от местата имат 49% равнище на оцеляване, откриват нализатори.

Втори разбор през 2015 година, за който откриватели от Time минават данни, събирани 35 години, открива подобни резултати. Групата стеснява проучването си до 17 катастрофи, датиращи от 1985 година, при които има както починали, по този начин и оживели и за които са налични таблици за сядане.

Списание Time открива, че седалките в задната третина на самолета имат по-нисък % на смъртност (32%) от седалките в най-предната част (39%) или предната (38%) трета на самолета.

Най-малко безвредни са седалките до пътеката в междинната трета на кабината, които имат % на смъртност от 44%.

Изследователите на Time означават, че характерните условия на злополука могат да създадат тези междинни стойности относителни. Но като цяло задната част на самолета се счита за целесъобразното място, където да пътувате.

Разбира се, има способи да увеличите възможностите си за оцеляване, без значение къде седите. Обърнете внимание на инструкциите за сигурност, бъдете наясно с броя на редовете до най-близкия ви излаз и бъдете подготвени да се подготвите при положение на доста малко евентуална злополука.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР