Смята се, че египетският екстремист Сафир ал Адел е новият

...
Смята се, че египетският екстремист Сафир ал Адел е новият
Коментари Харесай

Ал Кайда с нов лидер - екстремист от Египет

Смята се, че египетският екстремист Сафир ал Адел е новият водач на терористичната организация " Ал Кайда ", заяви Държавният департамент на Съединени американски щати, заяви ДПА.

Оценката на Вашингтон съответствува с отчета на Организация на обединените нации, публикуван в Съвета за сигурност в понеделник. Според отчета, понастоящем Адел евентуално се намира в Иран, съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс, запитан от публицисти по този въпрос.

" Що се отнася до наличието му там, предлагането на леговище на " Ал Кайда " е единствено още един образец за необятната поддръжка на Иран за тероризма, дестабилизиращите му действия в Близкия изток и отвън него ", сподели Прайс.

В отчета на специалистите на Организация на обединените нации се споделя, че Адел в този момент е фактическият лидер на " Ал Каида ", само че неговото водачество не може да бъде оповестено заради чувствителността на " Ал Кайда " към опасенията на афганистанските талибани да не признаят гибелта на Айман аз Зауахири в Кабул и обстоятелството на наличието на Сафир ал Адел в Ислямска република Иран.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР