Смята се, че един човек умира от глад на всеки

...
Смята се, че един човек умира от глад на всеки
Коментари Харесай

На всеки четири секунди един човек в света умира от глад

Смята се, че един човек умира от апетит на всеки четири секунди. За това предизвестиха над 200 неправителствени организации, оповестява " Франс прес ".

Те приканиха за решителни интернационалните дейности за " преустановяване на спираловидната рецесия от международен апетит ".

В отворено писмо до международните водачи, които се събират в Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации, общо 238 организации от 75 страни показаха отвращение от внезапно възходящите равнища на глада.

" Зашеметяващите 345 милиона души в този момент изпитват изострен апетит, тези хора са над два пъти повече в сравнение с през 2019 година ", се показва в отчета на организациите.

" Независимо от обещанията на международните водачи в никакъв случай повече да не позволяват апетит през XXI век, гладът още веднъж е неминуем в Сомалия. По света 50 милиона души са на ръба на гладната гибел в 45 страни ", допълват НПО-тата.

Посочвайки, че се счита, че към 19 700 души умират от апетит всеки ден, неправителствените организации пресмятат, че това значи, че един човек умира от апетит на всеки четири секунди.

" Ужасно е, че с всички технологии в селското стопанство и техниките за прибиране на реколтата в днешно време към момента приказваме за апетит през XXI век ", декларира Мохана Ахмед Али Елджабали от йеменската Асоциация за грижа за фамилията.

" Тук не става въпрос за една страна или един континент и гладът в никакъв случай няма единствено една причина. Става дума за несправедливостта на цялото човечество ", акцентира той.

Не би трябвало да чакаме нито момент повече, с цел да се съсредоточим както върху обезпечаването на незабавна животоспасяваща издръжка, по този начин и върху по-дългосрочна поддръжка, тъй че хората да могат да поемат отговорност за бъдещето си и да обезпечат себе си и фамилиите си, настоя още деятелят.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР