Смяната на министъра на отбраната беше съгласувана с президента. В

...
Смяната на министъра на отбраната беше съгласувана с президента. В
Коментари Харесай

Андрей Гюров, ПП: Смяната на Янев беше съгласувана с президента

" Смяната на министъра на защитата беше съгласувана с президента. В този бранш и сфера на защитата " Продължаваме промяната " има напълно свободата да назначава и да дефинира министрите. Смятам, че съдружните сътрудници ще поддържат това. " Това заяви председателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров. И акцентира, че в ръководството се водят от кардинални позиция в отбрана на националния интерес.

" Видяхме, че министърът на защитата не пази позицията, която се следва от българското държавно управление. Затова взехме решение, че би трябвало да преминем към промяна на министъра. Не мога да кажа, че има неточност, а има разлики в позициите ", уточни още депутатът пред Българска национална телевизия. " Ние сме признателни на ген. Стефан Янев за неговата работа в Министерството на защитата, за експертизата и визията за развиване на армията, само че в тази обстановка НАТО и Европейският съюз трябва да приказват с един глас, тъй че да можем всички дружно да вървим към деескалация на спора ", акцентира той.

Според Гюров няма да има изненади при гласуването. Той е на мнение, че обединението ще сплоти позициите си и всички групи ще подхващат нужните дейности за отбрана на националния интерес.

" Проф. Тодор Тагарев водеше съдружните договаряния от името на " Продължаваме промяната ". Имаме несамо една последователност, само че и цялостно единодушие на бъдещия министър на защитата с позицията на държавното управление ", посочи депутатът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР