Смутитата добиват все по-голяма популярност у нас. Тези полезни шейкове,

...
Смутитата добиват все по-голяма популярност у нас. Тези полезни шейкове,
Коментари Харесай

Пет идеи за летни смутита

Смутитата добиват все по-голяма известност у нас. Тези потребни шейкове, направени от пресни плодове, зеленчуци, сурови ядки и семена, са целесъобразни за всеки, който се пробва да се храни и живее здравословно, само че няма нужното време за това.

Смутитата са целесъобразни и за всеки летен хранителен режим, целящ понижаване на тежестта. Тук ще намерите пет лесни предписания за летни смутита, които можете да си приготвите сами.

Портокалово смути

Необходими артикули: 1 приблизително огромен обелен портокал, 1/4 нискомаслен йогурт сладолед, 2 с.л. замразен портокалов концентрат, 1/4 ч.л. ванилова есенция, 4 кубчета лед.

 Вкусни смутита

Начин на подготвяне: Всички съставки се слагат в блендер. Разбират се до приемане на хомогенна примес.

Смути с кайсии и манго

Необходими артикули: 6 кайсии, 2 узрели плода манго, 250 мл нискомаслено мляко или йогурт, 4 ч.л. лимонен сок, 1/4 ч.л. ванилова есенция, 8 кубчета лед, лентички лимонова кора за декорация.

Начин на подготвяне: Кайсиите се почистват от костилките, обелват се и се нарязват. Плодовете манго се измиват, обелват и нарязват. Кайсиите, мангото, млякото, ваниловата есенция и лимоновият сок се слагат в блендера. Пасират се за 8 секунди, след което към тях се прибавя ледът. Пасира се за още 8 секунди или до момента в който ледът се разбие. Лятното смути се сервира незабавно, във висока чаша, гарнирано с лимонови лентички.

Смути с ягоди и банани

Необходими артикули: 300 мл леден ябълков сок, 1 банан, 1 киви, 5 замразени ягоди, 1 1/2 ч.л. мед.

 Смути от любеница

Начин на подготвяне: Бананът и кивито се обелват и зарязват. Всички плодове, сокът и медът се изсипват в блендера. Пасират се до приемане на хомогенна примес. Остава ви да се насладите на потребно лятно смути.

Освежаващо смути с любеница

Необходими артикули: 2 части любеница без кора, 60 мл обезмаслено мляко, 2 кубчета лед.

Начин на подготвяне: Динята и млякото се смесват в блендера и се пасират за 15 секунди. Към тях се прибавя ледът и се пасира още 20 секунди. Ако се постанова, прибавете още лед и още веднъж пасирайте 20 секунди.

Шоколадово смути

Необходими артикули: 1 банан, 1 с.л. фъстъчено масло, 1 с.л. неподсладено какао, ½ чаена чаша мляко, 1 ванилия.

Начин на подготвяне: Бананът се бели и се замразява за час-два. Добре замразения банан се пасира в блендера, дружно с млякото, какаото, фъстъченото масло и ванилията, до приемане на гладка еднородна гъста течност.

Това бяха няколко хрумвания за летни смутита, които ще са ви изключително скъпи в летните жеги. Не пропускайте да им се насладите!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР