Смразяващите температури поднесоха неприятна изненада на централноамерикански мигранти като Естрела

...
Смразяващите температури поднесоха неприятна изненада на централноамерикански мигранти като Естрела
Коментари Харесай

Студ и минусови температури сковаха мигрантите на границата със САЩ

Смразяващите температури сервираха неприятна изненада на централноамерикански мигранти като Естрела Сармиенто, която е една от многото в Рейноза, Мексико, покрай границата със Съединени американски щати, съобщи Voice of America (VOA).

“Не сме привикнали на такова време “, декларира тя.

Естрела е от Хондурас и привикнала с надалеч по-топли температури в родината си и не е приспособена към зимни условия. Мигранти като нея или Андреа Барера от Ел Салвадор споделят, че са подгизнали и усещат студа чак в костите си.

„ Нося три панталона, три блузи и три шапки “, декларира тя.

Докато североизточната граница на Мексико е наранена от студени температури, неправителствени организации и общински организации се активизират да обезпечат топло зимно облекло, както и термо одеяла.

Има повече от 3000 мигранти, измежду които и деца, в две убежища, като всекидневно идват от ден на ден и повече хора. Поради неналичието тук-там, обаче, някои са принудени да спят на открито в палатки.

Част от Операция „ Каросел “, публични лица от локалната власт на Рейноза, като кмета Карлос Пеня-Ортиз, обикалят улиците, с цел да дадат заслон на мигрантите в студа.

„ Ние се координираме с мигрантски центрове, които имат общинска поддръжка, с цел да най-хубавите условия за мигрантите в идващите дни “, разяснява Пеня-Ортиз.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР