Смразяващи кръвта подробности излязоха за убийството на двумесечното бебе в

...
Смразяващи кръвта подробности излязоха за убийството на двумесечното бебе в
Коментари Харесай

Смразяващи подробности за убитото бебе на 2 месеца

Смразяващи кръвта детайлности излязоха за убийството на двумесечното бебе в старозагорското село Хрищени. Оказа се, че сигнали против фамилията са били подавани още през 2018 година

Припомняме, че на 31 август през нощта, мъртво пияният 31-годишен Ганчо И. Христов смаза с юмруци сина си, който е единствено на 2 месеца, тъй като плачел и му пречел да спи. Мъжът, който неотдавна излязъл от пандиза след следващата си присъда, е арестуван, като по информация на bTV двамата с жена му в началото се пробвали да прикрият убийството.

Семейството има още четири деца.

В формален отговор от Агенция Социално подкрепяне и отдел Закрила на детето е посочено, че първите сигнали за нередности са подадени още през 2018 година Тогава била направена инспекция, само че не са открити нередности.

През 2020 година майката заявила, че няма условия да гледа децата, тъй като биологичният им татко е в пандиза, а тогавашният й съжител не желаел да се грижи за тях. Тогава дамата не разполагала с жилище, в което да отглежда децата и те били отведени от институциите.

По-късно две от децата били върнати в фамилията, като родителите им били включени в стратегии на общността, посещавали и курсове за възстановяване на родителския потенциал.

За случилото се с новороденото момченце от Закрила на детето научават в деня на убийството. Дотогава обществените не са имали сигнали за принуждение.

Повдигнатото обвиняване е за закононарушение по чл.116, т.3, т.4 и т.12 от Наказателен кодекс. Ако бъде потвърдено, Ганчо ще получи доживотна или най-малко 20-годишна присъда при непоколебим режим на изтърпяване. Очаква се в през днешния ден съдът да се произнесе по поисканата непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Ужасното закононарушение е осъществено към среднощ на 31 август, когато вбесеният от рева на синчето си Ганчо първо набил майката, с която живеел на брачен начала, а по-късно стоварил юмруци и върху телцето на бебето. Минути по-късно мъртво пияния „ татко “ задремал на леглото и даже не обърнал внимание на пристигналите след позвъняването на телефон 112 незабавни медици. Те обаче единствено установили гибелта на пеленачето и уведомили Първо районно управление (на МВР) „ Полиция “ в Стара Загора за нещастието, съобщи „ Монитор ”.

Жителите на Хрищени са потресени от случилото се. По думите им Ганчо от дете „ попипвал “ и от млади години станал фен на чашката. След следващото му влизане и излизане от пандиза хората решили, че се е „ вразумил “, след раждането на момченцето в махалата имало огромно тържество.

„ Това е урод, за подобен няма потребност от съд, да ни го дадат на нас да го съдим! “, разясниха близки на почернената майка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР