Смразяваща прогноза във връзка с една година от войната в

...
Смразяваща прогноза във връзка с една година от войната в
Коментари Харесай

КОШМАР! Наш генерал заговори за войната: Цялото общество трябва да е готово да се защитава

Смразяваща прогноза по отношение на една година от войната в Украйна направи ген. Константин Попов, ръководител на Комисията по защита в 44 Народно събрание, някогашен пълководец на Военновъздушни сили и шеф на защитата.
„ Войната ни е научила, че държавните институции би трябвало да се готвят за боен спор. Готовността би трябвало да бъде нараснала и надлежно жителите би трябвало да са решени да защитат страната си, в случай че това се наложи.
Когато стане въпрос за война, цялото общество би трябвало да е готово да пази къщите си, фамилията си, хората си и метода на живот. Това не е работа само единствено на МО, включва всички институции в страната и държавното ръководство би трябвало да има настройката, че такава заплаха съществува и че би трябвало да се готвим.
Трябва да се готвим много по-рано, а не, когато войските са на границата, тъй като става въпрос за въоръжение, екипировка, подготовка, инфраструктура и доста други неща “, разяснява в обзорното предаване на Радио „ Фокус “ „ Това е България “ ген. Попов. Той е първият и единствен до този миг върховен боен, който в прав текст обществено декларира, че България би трябвало да бъде подготвена за вероятно замесване в бойните дейности на войната в Украйна, а българите би трябвало да се готвят за тестването да пазят родината си.
„ Тази война дефинира бъдещето на света. Този конфликт има доста огромно измерение. Тя слага въпроса за това какво се случва на бойното поле, а в какъв свят ще желаеме и ще можем да живеем в околните десетилетия, какво ще ни бъде отношението един към различен, ще има ли закани от нуклеарни оръжия, каква стопанска система ще има и какъв ще бъде нашият живот като обособени хора и персони “, сподели ген. Попов.
Според него светът към този момент ще бъде изцяло изменен. Предстои да разберем обаче по какъв начин ще живеем оттук насетне, по какъв начин ще се променят разбиранията ни за протичащото се към нас.
Светът ще бъде по-разделен. Ще бъдат сложени под въпрос полезностите, които изповядваме – народна власт, автокрация, по какъв метод ще управляваме живота си. Изходът от тази война, който към този момент мъчно може да предскажем към този момент една година, ще даде отговор на тези въпроси, само че несъмнено няма да живеем в света, който познаваме “, сподели той.
Ген. Попов счита, че Русия е решителна в дейностите си. Тя ще се пробва да изтощи Украйна, с цел да откъсне, колкото се може повече територия и няма да се откаже от първичния си проект.
„ Кремъл прави опити да продължи ескалацията, да вкара в допълнение сили и средства на бойното поле за преодоляване на спомагателни територии, за безсилие на Украйна и в човешки проект, и като материална техника и запаси, нанасяне на удари по линиите за връзки, тъй че да се срине решимостта на Украйна за водене на бойни дейности.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР