Смолян. За първи път в Художествената галерия в Смолян ще

...
Смолян. За първи път в Художествената галерия в Смолян ще
Коментари Харесай

Смолян: В града ще бъде представена изложба на художника Илия Петров

Смолян. За първи път в Художествената изложба в Смолян ще бъде показана неповторима гостуваща галерия на Илия Петров - живопис, графика, рисунка и скулптора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Експозицията ще бъде открита от 17.30 часа в Зала 6 на галерията.
Илия Петров е един от най-известните ни художници. Той е огромен представител на актуалния натурализъм и е от изключителните ни майстори в живописта, само че същинската му виртуозност е най-много в голите тела, където той остава един от най-големите майстори. Илия Петров е роден на 6 юли 1903 година в Разград. Учи живопис в София и в академията за изобразителни изкуства в Мюнхен. От 1940 година преподава в Художествената академия в София. През 1971 година е определен за учен в Българска академия на науките. Умира на 18 май 1975 година в София. Той основава голям брой известни портрети на доста бележити свои съвременници - Дора Габе, Николай Райнов, Людмил Стоянов и други
Изложбата е по концепция на шефа на Художествената изложба Иван Пеев, а в организацията и взе участие известният художник Петър Пиронков.
На значимото културно събитие ще участват известни колекционери, критици на изкуството, от Общината, депутати, министри и известни създатели.
Организаторите канят жителите и гостите на града да посетят неповторимата галерия. Експозицията ще остане в залите на галерията до края на месец септември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР