Смолян. Създадена е цялостната организация за първия учебeн ден, на

...
Смолян. Създадена е цялостната организация за първия учебeн ден, на
Коментари Харесай

Ст. комисар Николай Димов, ОДМВР – Смолян: Целият наличен състав ще бъде в районите на учебните заведения в първия учебен ден

Смолян. Създадена е цялостната организация за първия учебeн ден, на 17 септември целият разполагаем състав на ОДМВР – Смолян ще бъде в регионите на образователните заведения, методите към тях, а по този начин също и на секторите с нараснала централизация на пешеходци. Гарантирането на сигурността на децата е първостепенна задача за чиновниците на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Смолян. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Смолян ст. комисар Николай Димов – шеф на ОДМВР – Смолян. Той разясни, че по места са извършени срещи с шефовете на образователните и детски заведения, основана е организация за продан на информация сред нях при нужда. „ Набелязани са взаимни дейности за застраховане на сигурността в регионите. На шефовете са предоставени настоящи телефони за бърза връзка с полицейските е младши полицейските инспектори, в чиито региони попадат образователните заведения. На всички учебни заведения и детски градини са осъществени инспекции за охранителното положение като са дадени инструкции, където има пропуски за тяхното премахване. Извършен е обход на уличната мрежа и методите към учебните заведения и детските заведения. Със съдействието на общините е осъществено ободряване на пешеходните пътеки. Поставени са парапети, които да попречват неочакваното излизане на децата на пътното платно “, разясни ст. комисар Димов.
Той означи, че сега е в ход обичайна акция на полицията „ Децата потеглят на учебно заведение “, която ще продължи до 31 октомври. Създадена е организация за надзор над питейните заведения във връзка със спазването на условията на Закона за протекция на детето и съблюдаване възбраната деца да ги посещават в късните часове и да им бъде осъществена продажба на алкохол и тютюневи произведения. Ще бъдат осъществявани инспекции в комерсиалните обекти покрай учебните заведения и ще бъдат формирани предупредителни протоколи за недопускане на продажбата на алкохол и тютюневи произведения на деца. В регионите на учебните заведения и детските градини е осъществена организация на единната разстановка на силите и средствата, включени са в маршрутите на нарядите за недопускане в региона на произшествия, осъществяване на закононарушения и никога наркоразпространение, акцентира ст. комисар Димов.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР