Смолян. С поставяне на цветя върху пешеходните пътеки в града

...
Смолян. С поставяне на цветя върху пешеходните пътеки в града
Коментари Харесай

Смолян: С поставяне на цветя върху пешеходните пътеки в града беше почетена паметта на загиналите при катастрофи

Смолян. С слагане на цветя върху пешеходните пътеки в града беше почетена паметта на починалите при произшествия във връзка Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни катастрофи. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Точно в 12.00 часа в цялата Смолянска област бяха задействани оповестителни сирени за една минута в памет на починалите при произшествия. Бяха сложени цветя на пешеходни пътеки. В самодейностите се включиха кметът Николай Мелемов, зам.-областният шеф Адриан Петров, шефът на ОД Министерство на вътрешните работи – Смолян старши комисар Николай Димов, РД ПБЗН, “Пътна полиция ”, БЧК – Смолян, Регионално ръководство на образованието, Регионална здравна ревизия, възпитаници, жители и други
По решение на Главната асамблея на Организацията на обединените народи всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи.
Всяка година в резултат на пътнотранспортни катастрофи умират и биват тежко наранени и трайно осакатявани деца, младежи, зрели и възрастни хора. Голяма част от тези произшествия са били предотвратими. Те са свързани с неточности и нарушавания на участниците в придвижването, както и с пропуски на проектантите на пътнотранспортна система. Много постоянно хората, участващи в придвижването по пътищата не помнят за себе си, за околните, за хората, които транспортират и за останалите участници в придвижването. Пътните произшествия са най-безсмислената причина за смъртността измежду хората. Катастрофите оставят трайна диря в живота на потърпевшите. Мъката и страданията на фамилиите и околните на жертвите при произшествия са неописуеми.
Нека на този ден споменем с положително хората, които са починали, да изкажем съболезнования на техните фамилии и призовем живите да пазят живота и здравето при придвижване по пътищата.
Необходимо е проблемите на сигурността по пътищата да намерят място в всекидневието на фамилиите, учебните заведения, в връзките и отговорността на участниците в придвижването, тъй като сигурността е споделена отговорност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР