Смолян. 14-годишният Йордан Анчев от Смолян спечели злато в международното

...
Смолян. 14-годишният Йордан Анчев от Смолян спечели злато в международното
Коментари Харесай

14-годишният Йордан Анчев от Смолян спечели злато в международното състезание по планинско колоездене

Смолян. 14-годишният Йордан Анчев от Смолян завоюва злато в интернационалното съревнование по планинско колоездене, оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. През миналия уикенд в Зеерфаус – Фис Ладис, Австрия, се организира един от най-големите интернационално конгреси за деца и младежи по планинско колоездене, считано от мнозина за Световното състезание за деца в дисциплината. В надпреварата участваха над 200 състезатели от цялостен сват, а страната ни бе показана от трима млади очаквания на родното колоездене: Йордан Анчев, Димитър Мазнейков и Румен Белезирев.
Страхотен триумф съумя да реализира 14-годишният Йордан Анчев, член на тима на Райдърс Юнайтед, подкрепян от Велопарк Пампорово и Община Смолян. Талантливият млад играч се пребори с голямата конкуренция на доста по-големи и опитни състезатели от него и съумя да завоюва златото в категория „ Момчета под 17 години ” и второ място в генералното класиране на всички състезатели. Това бе първото интернационално присъединяване за Анчев, който съумя да впечатли всички с големия си пробив на толкоз високо равнище и даде поръчка за доста триумфи в бъдеще.
Планинското колоездене търпи бурно развиване в страната ни през последните няколко години и това е първият сходен триумф за България на толкоз огромен интернационален конгрес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР