Смисълът от посещението на г-жа Лаура Кьовеши в България е

...
Смисълът от посещението на г-жа Лаура Кьовеши в България е
Коментари Харесай

Доц. Славов: Не може да се очаква от европейския главен прокурор да се занимава със смяната на Гешев

Смисълът от визитата на госпожа Лаура Кьовеши в България е да се открият действителни работни връзки сред институциите на страната ни и Европейската прокуратура. Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия доцент Атанас Славов, зам.-председател на Комисията по конституционни и правни въпроси, Демократична България.

" В рамките на визитата доста ясно беше декларирано, че към този момент нашите европейски делегирани прокурори са доста натоварени, тъй като работят по 120 каузи. Това е рекордно и е илюстрация на проблемите, които съществуват у нас в последните години, за които ние нееднократно сме алармирали ", открои той.

Доц. Славов беше безапелационен, че не може да се чака от европейския основен прокурор Лаура Кьовеши да се занимава със промяната на господин Гешев. По думите му това е работа на българските институции и на българското общество.

След срещата си с премиера Кирил Петков Лаура Кьовеши съобщи, че Министерски съвет ще стане контактна точка с европейската прокуратура. Доц. Славов разяснява тематиката, като акцентира, че европейската прокуратура държи да има директен контакт с другите български институции. Според него това е положителен сигнал за нашите институции и не толкоз положителен сигнал за българската прокуратура.

Закриването на профилираните съд и прокуратура е част от съдружното съглашение, което значи, че в зала имаме болшинство за тази промяна, разяснява още той. Тази стъпка ще спомогне за това да няма произвол в страната от хора, облечени в тоги и изпълняващи политически инструкции и претенции, изясни доцент Атанас Славов.

На финалната права сме със законопроекта за КПКОНПИ и той ще бъде показан, увери той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР