Сметопочистващата фирма в аксаковското село Куманово не извозва редовно боклука

...
Сметопочистващата фирма в аксаковското село Куманово не извозва редовно боклука
Коментари Харесай

Битовите отпадъци в село Куманово не се извозват редовно заради разбити улици

Сметопочистващата компания в аксаковското село Куманово не извозва постоянно боклука от контейнерите за боклук. За това алармираха фенове на Българска национална телевизия 2. Причината е неприятното положение на пътищата в обитаемото място, които не са ремонтирани от години.

Куманово, Аксаково

Жители на селото описват, че след всеки проливен дъжд разрушените улиците дни наред са непроходими поради калта.
Жител на селото: " В нашата махала тъй като мъчно минават завоя и зимата никак не минаваха. Цялата улица беше с отпадъци. " Красимира Дянкова – заместник-кмет в Община Аксаково: " Проблемът е с непроходимостта на някои от улиците, сметосъбирането се прави прецизно по график, само че в случаите, когато е кално след дъжд или след сняг, сметосъбиращата машина не може да влезе на всички места и по тази причина някои контейнери остават необслужени. "
От Община Аксаково са намерили, въпреки и краткотрайно, позволение на казуса.
Красимира Дянкова – заместник-кмет в Община Аксаково: " Направихме някакво отчасти разбъркване на контейнерите, ще се опитаме да създадем проходими доколкото е допустимо част от улиците. "
От Общината допълниха още, че в случай че компанията, която дава отговор за извозването на битовите боклуци не извършва отговорностите си, ще бъде глобена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР