Сметохворен палатков лагер ще брани Паметника на съветската армия в

...
Сметохворен палатков лагер ще брани Паметника на съветската армия в
Коментари Харесай

Сметохворен палатков лагер ще брани Паметника на съветската армия

Сметохворен палатков лагер ще брани Паметника на руската войска в столицата. Лидерката Мая Манолова дружно с неколцина съратници от Обединение " Левицата! " разпънаха четири дребни палатки и една шатра пред паметника.

 

Мая Манолова очевидно си е намерила занятие за лятото и е решила да летува пред монумента, разясняват столичани, станали неволни очевидци на акцията на неколцината леви деятели.

" Няма да позволим на десницата да си прави следващата предизборна акция на гърба на паметта на милионите, които починаха в битката против фашизма и ни избавиха от кафявата чума, " съобщи патетично Манолова пред БНР.

 

Тя и съидейниците ѝ оставиха и няколко фотоси на сходни монументи в други европейски страни. Манолова от „ Левицата! “ се зарече, че ще пазят палатките, до момента в който не премине заплахата от неговото унищожаване.

 

„ Войната на десницата против историята преди локалните избори ескалира. Това е жалка война на хората, които нямат причини и решения за проблемите през днешния ден, които нямат визия за бъдещето и които се пробват да осквернят, поругаят и демонтират историята “, разяснява Манолова, представен от Българска телеграфна агенция.

Христо Колев от партия АБВ, част от " Левицата! ", съобщи, че паметта не би трябвало да бъде унищожавана.

" От " Левицата! " сме срещу премахването, на който и да е монумент. Не може монумент да бъде бутан демонтиран, не може паметта на хората, които са си оставили костите, да бъде поругавана ".

Миналата седмица беше задействана процедурата по преместването на Паметника на Съветската войска от центъра на София. Министерският съвет взе решение територията към монумента да бъде превърната от обществена в частна държавна благосъстоятелност.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР