Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения

...
Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения
Коментари Харесай

598 участници в местните избори са подали отчетите си в Сметната палата


Сметната палата разгласява докладите за приходите, разноските и поетите отговорности за заплащане по отношение на предизборната акция за изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 година, показани от участниците в тях, оповестиха от институцията.

Общо 598 участници в локалните избори са показали докладите си, а 30 не са изпълнили задължението си, планувано в Изборния кодекс. Всички 57 политически партии и 7 обединения от партии са подали своите доклади. Отчетите на участниците в изборите са оповестени в Единния указател по Изборния кодекс (ЕРИК).

По дефинитивни данни в изборите са взели участие 283 локални обединения. От тях 278 са подали докладите си, а пет не са показали такива. От 281 инициативни комитета доклади са подали 256, а 25 не са.

Съгласно Изборния кодекс, при непредставяне на доклад, на лицето, което съставлява партията или инициативния комитет, или лицата, които съставляват обединението, се постанова санкция от 2000 до 10 000 лева Сметната палата ще извърши одит за сходство на участниците в локалните избори в случаите, когато заявените доходи и осъществените разноски по отношение на предизборната им акция са над 1000 лева, прецизират от институцията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР