Сметната палата изпрати на прокуратурата окончателния одитен доклад за за

...
Сметната палата изпрати на прокуратурата окончателния одитен доклад за за
Коментари Харесай

1 година по-късно: Одитът на Монтажи е готов

Сметната палата изпрати на прокуратурата окончателния одитен отчет за за сходство при сключването и осъществяването на контракти по Закона за публичните поръчки от " Монтажи " ЕАД за интервала от началото на 2017 година до края на 2020 година за съществуване на данни за закононарушение, според член 58, алинея 1 от Закона за Сметната палата. Заедно с отчета са изпратени и одитните доказателства към него. Докладът е изпратен и на Държавна организация " Национална сигурност " и е известена Националната следствена работа, а също и на изпълнителните шефове на " Монтажи " и на " Държавна консолидационна компания " (ДКК) ЕАД за осъществяване на рекомендациите на Сметната палата оповестяват от Сметната палата.

" Монтажи " ЕАД се хвърлило да ремонтира язовир в Ружинци без документи

Пълен безпорядък с документите за ремонта откри ДНСК - Видин

Припомняме, че одитът беше предоставен на Сметната палата с решение на 44-то Народно заседание от 25 февруари 2021 година П рез 2018 година Министерският съвет отпуска 500 млн. лева за незабавен ремонт на язовири, като за задачата с посочената сума е повишен капиталът на ДКК. По-късно ДКК е упълномощила ремонтните действия на язовирите на дъщерното си сдружение " Монтажи " ЕАД и му е предоставила отпуснатите от Министерски съвет средства, без изясненост за формата на възлагане на дейностите, за потенциала на сдружението реализатор, за гаранцията на изпълнените действия, за употребените подизпълнители и по какъв начин са определени те, за подадените предложения и методиката за оценяването им, усвояемост на средствата и други
 Кирил Петков махна ДКК като шапка на Монтажи, желае същото и за ВМЗ
Кирил Петков махна ДКК като шапка на Монтажи, желае същото и за ВМЗ

Служебният екип на МИ ще изясни на идващия министър какво да прави

От Сметната палата показват, че заради формирано досъдебно произвеждане данни от одитния отчет не могат да се огласяват до приключването на наказателно произвеждане. Веднага след приключването на наказателното произвеждане отчетът ще бъде ще бъде възложен в Народното събрание ще ще бъде оповестен на интернет страницата на Сметната палата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР