Сметките за ток в Кипър ще бъдат намалени с 10%

...
Сметките за ток в Кипър ще бъдат намалени с 10%
Коментари Харесай

Правителството на Кипър ще плаща 10% от тока на гражданите и бизнеса през зимата

Сметките за ток в Кипър ще бъдат понижени с 10% в идващите 4 месеца, съобщи БНР. Приетият от държавното управление пакет от компесаторни ограничения поради повишението на цените на електрическата енергия бе разгласен през днешния ден от енергийния министър Наташа Пилиду.

10-процентната отстъпка върху общата сметка визира всички консуматори - семейства и бизнес. Обявеното понижение ще коства към 20 млн. евро за целия интервал, съгласно изчисленията.

Част от разноските за нарастването на електрическата енергия ще се поеме от Кипърската електроенергийна компания /EAC - Electricity Authority of Cyprus/, посочи министър Наташа Пилиду.

За намаляване на последствията от нарасналите цени държавното управление подхваща и ограничения, целящи понижаване на потреблението и разноските за електрическа енергия в дълготраен проект.

Ще бъдат разширени и удължени съществуващите стратегии за субсидиране на семействата за инсталиране и потребление на възобновими енергийни източници в домовете.

Уязвимите групи ще бъдат подкрепени с проект за климатици, хладилници и LED лампи. Правителственото решение бе и в отговор на мощните публични и политически реакции, провокирани от увеличението на разноските за електрическа енергия в Кипър с съвсем 40% по отношение на предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР