Сметката за електроенергия на Бачковския манастир за декември 2021 година

...
Сметката за електроенергия на Бачковския манастир за декември 2021 година
Коментари Харесай

Бачковският манастир получи солена сметка за ток за декември

Сметката за електрическа енергия на Бачковския манастир за декември 2021 година е три пъти по-висока в съпоставяне със същия месец на миналата година, сподели за Българска телеграфна агенция секретарят на Светата обител Васил Апостолов.

Той посочи, че заплащат ток на промишлени цени - по 0,44 лв. за киловатчас без Данък добавена стойност, като добави, че нямат никакво произвеждане и това, по думите му, е ужасно доста и визира всички манастири в страната. Според него би трябвало да се вземат ограничения от страна на страната, една от които е да помогне тези месеци на Светата обител.

За да се оправят по някакъв метод, в манастира са наложени редица ограничавания. Не се отоплява хотелската част и в тази връзка се отхвърлят резервации на богомолци. Единственото място, откъдето не пестим, е църквата, която е постоянно отоплена за миряните, акцентира Васил Апостолов.

Ако не се вземат ограничения и януари се получи същата сметка, от Светата обител ще бъдат принудени да я разсрочат, което пък ще ги натовари с заплащане на лихви, сподели още секретарят на манастира. Положението сега е мъчно, с цел да не кажа сериозно, добави Апостолов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР