Смесването на алкохол с лекарства е практика, която може да

...
Смесването на алкохол с лекарства е практика, която може да
Коментари Харесай

Рисковете от смесване на алкохол и лекарства: Важна информация за здравето!

Смесването на алкохол с медикаменти е процедура, която може да има съществени последствия за здравето . Въпреки че за мнозина смесването на алкохол и медикаменти може да наподобява безвредно , това може да бъде извънредно рисково и даже съдбовно в някои случаи . В тази публикация ще разгледаме рисковете от смесването на алкохол и медикаменти, както и някои от най-честите взаимоотношения сред тях.

Рискове при разбъркване на алкохол и медикаменти :

Увеличен риск от нежелани резултати : Алкохолът може да усили или намали резултатите на доста типове медикаменти. Това може да докара до нежелани реакции като зашеметяване, нараснала сърдечна периодичност, гадене, учестено дишане и други.

Увеличен риск от претоварване на органите : Смесването на алкохол и някои медикаменти може да усили натоварването върху черния дроб и бъбреците. Това може да докара до съществени здравни проблеми като чернодробно заболяване или бъбречна непълнота.

Взаимодействие с централната нервна система : Алкохолът и някои медикаменти могат да имат взаимоотношение с централната нервна система, което може да докара до засилени резултати като зашеметяване, закъснение на реакциите и даже загуба на съгласуваност.

Увеличен риск за сърцето : Някои медикаменти могат да усилят сърдечния темп, до момента в който алкохолът може да го забави. Това може да докара до съществени проблеми със сърцето като аритмии или даже сърдечен инфаркт.

Опасност от съществени взаимоотношения: Смесването на алкохол с някои медикаменти, като да вземем за пример седативи или болкоуспокояващи лекарства, може да докара до тежки взаимоотношения, които могат да бъдат съдбовни.

Най-честите реакции при смесването на алкохол и медикаменти :

Лекарства за болежка и седативи : Взаимодействието сред алкохол и медикаменти за болежка или седативи може да докара до съществени проблеми с дихателната система и централната нервна система.

Антидепресанти и транквиланти : Смесването на алкохол с антидепресанти и транквиланти може да усили риска от меланхолия на централната нервна система и даже да докара до самоубийствени мисли или дейности.

Лекарства за кръвно налягане : Алкохолът може да намали кръвното налягане, което може да усили риска от хипотония при приемане на медикаменти за кръвно налягане.

Лекарства за диабет : Алкохолът може да намали равнищата на кръвната захар, което може да докара до хипогликемия при хора, приемащи медикаменти за диабет.

Смесването на алкохол и медикаменти може да бъде извънредно рисково и би трябвало да се заобикаля. Винаги се консултирайте с доктор или фармацевт, преди да приемате алкохол, до момента в който пиете медикаменти. И не забравяйте, че даже дребни количества алкохол могат да имат съществени последствия, изключително при приемане на избрани типове лекарства. Вашето здраве е най-важното – не рискувайте го поради алкохола .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР