Смело може да се каже, че половината живот на легендарния

...
Смело може да се каже, че половината живот на легендарния
Коментари Харесай

Легендата Георги Чолов: С края на Левски свършва и волейболът

Смело може да се каже, че половината живот на именития ни волейболен експерт Георги Чолов е минал в „ Левски “. Първият му досег с клуба е през 1966 година, когато отива като играч и треньор на подрастващите. По-късно, към този момент отпред на дамите през 1984 година, прекъсва хегемонията на настоящия тогава европейски клубен първенец ЦСКА. Има купа със „ сините “ дами и през 2002 година
 Данчо Лазаров: Ще разберете на 16-и дали ще го бъде Левски

Само това е задоволително, с цел да стане ясно, че информациите за закриването на „ Левски “ меко казано са вбесили Учителя Чолов.

„ Абсолютна срамотия! Лазаров унищожи всичко!

Навремето, когато пристигна като президент на федерацията и респективно на „ Левски “, стартира да дава, а в този момент си взе всичко. Спокойно мога да кажа, че с края на „ Левски “ ще свърши и волейболът в Българя. Поне женската част. Има една " Марица " и това е. Даже от Пловдив желаят да играят в Турция. Позор! И за какво ще закрива клуба? Като не желае да го устоя, да го продаде. Това е „ Левски “, стартира прочувствено Чолов пред „ Меридиан Мач “.
 Тренировка на българиския народен тим по волейбол @@@

Легендата въпреки всичко се надява да се откри някой, който да избави „ синия “ клуб.

„ Мъжкият тим се закрепи и то с помощта на Владимир Николов. Далеч съм от мисълта, че Владо ще тръгне да се занимава и с дамите. Той си има задоволително грижи на главата. Но може да помогне с контакти. Да откри спонсор “, добави някогашният народен селекционер.

Според 79-годишния експерт в България волейболът към този момент е със затихващи функционалности.

„ Всички клубове повярваха на Любо Ганев, който даде обещание смяна. Слушам го в този момент, че приказва за надграждане. Какво надграждане? Върху какво? Трябва да се стартира от самата основа.

Основата е гнила
 Изчезна Левски във волейбола при дамите


Трябва да се възстановят огромните волейболни центрове и школи и да се обърне огромно внимание на българските треньори. Ако това се случи, нещата може би ще тръгнат в вярна посока. В противоположен случай закриването на „ Левски “ ще е първата от многото сходни ужасни вести. Защото виждате какво се случва в женското състезание. Освен " Марица " останалото е на доизживяване. Велик тимове като „ Левски “ се закрива, а другата институция в спорта ни – ЦСКА, живее под санитарния най-малко “, приключи Георги Чолов.

Никола Шентов, „ Меридиан Мач “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР