Смела жена, отписана от лекарите, продължава да се бори с

...
Смела жена, отписана от лекарите, продължава да се бори с
Коментари Харесай

Жена със стъклени кости: : Ще се счупя, ако кихна!

Смела жена, отписана от лекарите, продължава да се бори с живота.

"Веднъж желаех да си обуя чорап, само че си счупих крайници. Често, когато си лягам в леглото, изпитвам огромни болки. Всичко това е от болестта. Цял живот внимавам. Ако кихна по-силно, може и ребро да си счупя. За толкоз години привикнах с болката. Не би трябвало да се предавам. Майка ми ми е дала живота си, да ме направи това, което съм през днешния ден! " Това описа пред в. "България Днес " стъклената Десислава Бошнакова.

38-годишната жена е от Девин, като битката й стартира още с първата глътка въздух. Десислава страда от остеогенезис имперфекта, или наричана още "болестта на стъклените кости ". До момента има над 10 счупвания по цялото тяло, провокирани от най-обикновени придвижвания.

"Още при раждането ми лекарите са споделили на майка ми, че няма да пребивавам повече от 9 месеца. Тогава тя не се е отказала и към този момент 38 години ми оказва помощ ", добавя смелата жена.

Изкривяванията на Деси са страшни. Висока е към метър. Може да излиза от вкъщи си само с инвалидна количка. И то в случай че някой й помогне да седне в нея. Не може и да се храни сама. Помагат й майка й и брат й. Трудно съумява да си откри облекла, най-много панталони. Носи 33-ти номер обувки, което също е проблем, тъй като те би трябвало да са ортопедични.

"Най-вече виждам да внимавам с храненето. Не би трябвало да качвам доста килограми, тъй като пожертвам да натежа на костите и да ги счупя. Имам специфична диета, не хапвам сладко, акцентирам на риба ", споделя за живота си чупливата Деси.

Девинчанката живее в боязън всеки ден, тъй като с изключение на на костите заболяването се е отразила и на зрението, слуха и корема й. Прогнозата на експерти е, че Деси може да остане и без зъби. Живее с 340 лева на месец и до момента в никакъв случай не е имала опция за рехабилитация. Мечтае още веднъж да зърне морето. Не е стъпвала на пясъка от 10 години, а солената вода е удобна за положението й.

Макар компликациите Десислава се пробва да оказва помощ вкъщи. Понякога подготвя закуска, различен път следобеден чай. Едни от обичаните й занимания са да бродира и да плете. Напоследък гледа да си пази очите и все по-рядко хваща иглата и куките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР