Смъртта в морето на мигранти и бежанци, търсещи безопасност и

...
Смъртта в морето на мигранти и бежанци, търсещи безопасност и
Коментари Харесай

Папата: Смъртта на мигранти в морето е срамът на нашето общество

Смъртта в морето на мигранти и бежанци, търсещи сигурност и по-добър живот в Европа, е " срамът на нашето общество ", сподели през днешния ден Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, представен от италианската новинарска организация АНСА.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1177
" В тези дни, когато продължаваме да ставаме очевидци на повтарящи се огромни нещастия в Средиземно море, сме разтърсени от тихите кланета, пред които към момента оставаме безпомощни и учудени ", написа предстоятелят на Римокатолическата черква в писмо до архиепископа на Агридженто, монсеньор Алесандро Дамяно, във връзка десетата годишнина от визитата си на остров Лампедуза.

" Смъртта на почтени хора, най-вече деца, търсили по-спокойно битие, надалеч от войни и принуждение, е мъчителен и пронизителен зов, който не може да ни остави безразлични ", продължи Франциск.

" Това е позор за едно общество, което към този момент не знае по какъв начин да скърби и да жали за другите ", сподели Светият отец.

Папата превърна защитата на идеята на мигрантите и бежанците в съществена част от своята работа и постоянно приказва, че е належащо да бъдат спасявани хора в морето.

На 8 юли 2013 година Франциск направи удивително послание на остров Лампедуза след потъването на лодка с мигранти, което взе десетки жертви. Това беше първото му пътешестване отвън Рим след избирането му за папа по-рано през същата година, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР