Смъртта на служителя е настъпила най-вероятно в резултат на някаква

...
Смъртта на служителя е настъпила най-вероятно в резултат на някаква
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности след фаталния взрив в Русе

" Смъртта на служителя е настъпила най-вероятно вследствие на някаква немарливост, на немарливо осъществяване на служебните обвързване и въобще неспазване на разпоредбите за сигурност. " Това съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Той бе на мястото на случая, при който през днешния ден преди обед се взриви цистерна на територията на завода за масла.

Окръжна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за настъпила трудова акцидент, при която е умрял 50-годишният А.Х.Р. Мъжът е бил чиновник в завода от 7-8 години.

„ Сутринта му е предоставено да изпълни цистерната и откакто обемът ѝ е бил напълнен на към 60%, е настъпил гърмеж, вследствие на който е настъпила гибелта на служителя “, сподели още окръжният прокурор.

Самата цистерна е била на външна компания от Пловдив и след напълването ѝ е трябвало да продължи по направлението си. В момента на гърмежа водачът е бил в кабината, като по знамение е съумял да се избави.

Предстои да се вземат проби от маслото, което се е пълнило в цистерната, както и да се назначи експертиза за повода на гърмежа. След резултатите ще се реши кой ще понесе отговорността за случая.

До късно следобяд регионът бе отцепен, като се правиха огледи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР