Смъртта на ръководителя на ЧВК Вагнер“ Евгений Пригожин не е

...
Смъртта на ръководителя на ЧВК Вагнер“ Евгений Пригожин не е
Коментари Харесай

Какво следва след смъртта на Пригожин? Говори експерт

Смъртта на ръководителя на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин не е изненада и вероятността да е случай е извънредно дребна. Това съобщи в ефира на България Он Ер военният специалист Ивайло Иванов.

„ Не можем да отхвърлим хипотезата, че умрял в случай, към момента нямаме задоволително данни, само че имайки поради личността на Пригожин и връзките му с съветския президент и министъра на защитата, можем да чакаме, че това е целеустремен акт “, добави специалистът.
-->
Според него има няколко теории за случилото се, само че обстоятелствата още се обясняват и е забавно какво ще се случи с ЧВК „ Вагнер “.

„ Трудно можем да преценим какви са били претекстовете, само че по някакъв метод те обезглавяват организацията и дават опция тя по-лесно да бъде завладяна от Министерството на защитата. Доколко обаче това ще се случи, занапред ще забележим “

Експертът е на мнение, че гибелта на Пригожин няма да повлияе директно на хода на войната, защото войските на „ Вагнер “ към този момент бяха извадени от Украйна.

„ Това, на което ще повлияе, е бойния дух измежду войските. Пригожин се ползваше с огромно утвърждение на огромна част от войските, тъй като споделяше неща във връзка с логистиката, на оборудването на съветските войски, в това число и за това, че се взимат некомпетентни решения. Това му донесе много позитиви “, съобщи Иванов.

Той счита, че обстановката ще изостри напрежението в съветския хайлайф и в службите за сигурност.

„ Тези хора получиха знак, че не могат да бъдат правени каквито и да е сделки с съветския президент. Едно е несъмнено - Русия загуби най-големия си агитатор. Пригожин се потвърди като извънредно надарен “, приключи военният специалист.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР