Смъртта на най-известния мафиотски бос в Италия предизвика страх от

...
Смъртта на най-известния мафиотски бос в Италия предизвика страх от
Коментари Харесай

Страх от мафиотска война в Сицилия след смъртта на Денаро

Смъртта на най-известния мафиотски необут в Италия провокира боязън от мафиотска война в Сицилия. Хората там се притесняват, че клановете противници в този момент ще стартират да се борят за трона му.

След незаконна кариера, в която беше наказан за убийството на 50 души и се укриваше от управляващите в продължение на 30 години, Матео Месина Денаро най-сетне беше хванат през януари. Той умря от рак в понеделник на 61-годишна възраст, оставяйки вакуум във властта в Западна Сицилия, където господстваше.

„ През живота си той осигуряваше баланс тук. Сега страхът е, че когато го няма, мафиотските фракции ще се борят за власт “, ​​казва Елена Фераро. Тя живее в родния град на Месина Денаро, Кастелветрано.

Фераро получи полицейски конвой, откакто наруши локалната омерта – кодекс на мълчанието. Тя осъди предлагането на фамилията на Месина Денаро да поеме нейния бизнес.

„ Бъдещи шефове обичат да нападат антимафиотски знаци, с цел да си завоюват известност, и защото аз съм подобен знак, леко се опасявам “, сподели тя пред The ​​Times.

Преди ареста си Месина Денаро ръководи незаконна империя в провинция Трапани в Сицилия, за която се твърди, че управлява търговски, строителни компании и даже вятърни паркове

Един от претендентите за правоприемник на империята е неговият племенник Франческо Гутадауро, наследник на сестрата на Месина Денаро Розалия и Филипо Гутадауро. Той е член на мощна мафиотска фамилия от Палермо. Гутадауро е в пандиза, само че би трябвало да бъде освободен през 2025 година и се знае, че е бил непосредствен до Месина Денаро.

„ Ако той поеме ръководството, това може да бъде спокойно заместничество, в случай че други фамилии от Палермо не се опълчват “, сподели Фераро.

Един сицилиански чиновник на реда, говорещ анонимно, беше убеден, че мирът ще надделее, даже в случай че Гутадауро не поеме ръководството.

„ Може да има дълъг междуцарствие, само че имам вяра, че ще има ходатайство сред мафиотските групи, а не спор, преди да се появи нов водач “, сподели той.

Това може да отнеме известно време. В момента четирите mandamenti или мафиотски кланове, които работят в провинция Трапани, са отслабени от талази от арести

Mandamenti в този момент може да са признателни, че са освободени от полицейския напън върху тях по време на преследването на Месина Денаро. Те се въздържат от принуждение, с цел да се пазят от светлината на прожекторите след гибелта му.

Филиалите на локалната мафия евентуално ще стоят настрани от погребението на Месина Денаро в Кастелветрано.

Месина Денаро ще бъде заровен в фамилната си гробница на градското гробище на бърза гала за околните и фамилията му. Тъй като е бил член на мафията, той няма да получи църковно заравяне.

Фераро сподели, че жителите на Кастелветрано са изчезнали от улиците, когато новината за гибелта на Месина Денаро се разчу.

Имаше погребална тишина в града и малко коли по пътя “, сподели тя.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР