Смъртта на китайски лекар, който бил порицан заради предупрежденията, които

...
Смъртта на китайски лекар, който бил порицан заради предупрежденията, които
Коментари Харесай

Тъга и гняв заради кончината на китайския лекар, съобщил първи за коронавируса

Смъртта на китайски доктор, който бил охулен поради предизвестията, които отправил по отношение на новия ковид, породи горест, само че и яд против комунистическите управляващи в Китай, поставящи политиката пред публичното здраве, означават Асошиейтед прес и Франс прес.

Трийсет и четири годишния офталмолог Ли Вънлян умря през нощта в централната болница в Ухан, в която работеше и където евентуално се е заразил с вируса, до момента в който е лекувал пациенти при започване на появяването на рисковата болест. В едно от последните си послания в обществената мрежа Вейбо лекарят написа, че на 1 февруари е бил диагностициран с новия ковид, и споделя, че му е мъчно да се движи и да диша. " Не се тормозете за мен, ще се церя и ще се боря, с цел да изляза бързо от болничното заведение ", добавя той.

В края на декември офталмологът предизвестил в обществена мрежа свои сътрудници за появяването на нов ковид в град Ухан. Заради това той бил привикан в полицията, която го упрекнала, че популяризира клюки, напомня Агенция Франс Прес. Тогава още седем лекари в града били упрекнати в същото, отбелязва АП.

Китайският Върховен съд по-късно разкритикува дейностите на полицията, само че ръководещата комунистическа партия " стегна хватката " към информацията за епидемията.

" Доктор Ли Вънлян беше воин, който популяризира информация за епидемията в Ухан още в нейния ранен стадий. Доктор Ли Вънлян е вечен ", написа през днешния ден в обществената мрежа Вейбо основният академик на китайския Център за надзор на болесттите Цзън Гуан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР