Смъртта на Алексей Навални предизвика остри реакции от страна на

...
Смъртта на Алексей Навални предизвика остри реакции от страна на
Коментари Харесай

ПП осъди режима на Путин след смъртта на Навални, Борисов поиска „силен натиск върху Кремъл“

Смъртта на Алексей Навални провокира остри реакции от страна на двете най-големи политически сили у нас – ГЕРБ и „ Продължаваме продължаваме – Демократична България “ (ПП-ДБ).

“Навални е мъртъв?! Не - Навални е погубен! Режимът го умъртви! Това е ликвидиране против демокрацията. Необходим е мощен напън върху Кремъл и повече помощ за Украйна. ” Това разгласи през фейсбук профила си ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка гибелта на Алексей Навални.

Вълна от отвращение последва и от представители на ПП-ДБ.

“Режимът в Кремъл умъртви Навални “, написа и Явор Божанков - народен представител от ПП-ДБ, в обществената мрежа.

“Не зная дали можем да си дадем сметка за мащаба на саможертвата му в комерсиалния ни свят. Да дадеш живота си за родината. За народа си. Да се принесеш в жертва за свободата.

Може би пък и да го разберем. Ако разбираме в действителност Левски.

Дали убийствата са по бойните полета на Украйна, измежду лечебни заведения, жилища и улици на градове. Сред цивилни, дами и деца. Или в лагeр. Всичко стига да едно – ултимативната борба сред положителното и злото. Между свободата и тиранията. Между опита да подчиниш и копнежа да бъдеш свободен. Между светлината и мрака. Всеки безразличен прави злото могъщо. Това е пестник в лицето на цивилизования свят ”, написа още Божанков.

Според неговия сподвижник в Народното събрание Ивайло Мирчев свободата в Русия е умряла.

“Свободната мисъл в Русия от дълго време е в заточение. Руската опозиция от дълго време е в пандиза. Днес обаче един от най-ярките ѝ знаци си е отишъл от този свят, най-вероятно принудително, и с това мракът над Русия става още по-плътен, а нашето изпитание да не го позволяваме да превземе Европа - още по-важно ”, написа Мирчев във фейсбук.

А евродепутатът Александър Йорданов (ГЕРБ-СДС) съобщи прочувствено в мрежата: „ Негодниците са умъртвили Алексей Навални! Гръм да ги порази, да ги изтрие от лицето на земята. ”

Партия „ Продължаваме Промяната “ осъжда събитията към гибелта на съветския опозиционен политик Алексей Навални, античовешките ограничения и условия, на които е бил подложен в пандиза в Русия, оповестиха от партията.

Смъртта на Навални е опит за показно систематично и целеустремено ликвидиране на свободната воля. На демокрацията. На смелостта да си опозиционер и герой за правдивост.

Ние, от „ Продължаваме Промяната “, като проевропейска партия, сме изрично срещу репресивните и незаконни дейности на Кремъл против правата на индивида. Ще продължим да се борим за мира и естественото развиване на страната ни като пазиме ползите на България и българските жители и не разрешаваме съветското въздействие у нас да стопира този развой. Парламентарната група на ПП-ДБ ще внесе законопроект за изцяло въвеждане на всички наказания и ограничения против режима на Путин и неговите стопански ползи на българска земя.

" Путин не схваща, че убивайки Навални не убива духа на свободата, прави го по-силен и несломим, тъй като в този момент Навални стана знак на мощ, на вяра, на независимост, който не може да бъде окован в пандиза, не може да бъде прикрит от хората, който не може да бъде погубен още веднъж. Навални завоюва! Путин ще загуби! ", сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Вярваме, че кончината на Алексей Навални надалеч не е краят на битката за свободен и либерален свят. Макар и посмъртно той ни демонстрира смисъла на борбата, която светът води с режима на Путин. Смисълът да поддържаме Украйна. Смисълът да се обединим. За да победи демокрацията, за свободата, за Украйна, за мира в Европа и в последна сметка за България “, се показва още в позицията на Политическа партия.

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов написа във фейсбук: “Смъртта на Навални е голяма загуба за демократичната общественост в Русия и битката й за независимост и правда. Без подозрение това е политическо ликвидиране, което би трябвало да получи отмъщение. ”

Депутатът от ПП-ДБ и някогашен министър на правораздаването Надежда Йорданова съобщи: „ Навални е мъртъв. Авторитарният режим на Путин безскрупулно унищожи живота на един от най-яростните си критици. От всички нас зависи Демократичният свят да даде отпор. Зверствата в Русия и осъществени от Путиновия режим би трябвало да спрат. ”

Засега липсват реакции от страна на другите обединения в Народното събрание – Движение за права и свободи и Има Такъв Народ и упрекваните в отбрана на проруски позиции Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР