Смъртоносните израелски въздушни удари срещу най-големия бежански лагер в Ивицата

...
Смъртоносните израелски въздушни удари срещу най-големия бежански лагер в Ивицата
Коментари Харесай

ООН осъди като военни престъпления ударите в Газа

Смъртоносните израелски въздушни удари против най-големия бежански лагер в Ивицата Газа " могат да се равняват на военни закононарушения ". Това заявиха в сряда от Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида, представени от Агенция Франс Прес.

Израелски удари са били ориентирани към бежанския лагер Джабалия два пъти за два дни,  като при тях са били убити и ранени десетки, съгласно здравното министерство на ръководената от " Хамас " палестинска територия.

Израел сподели, че нападението от вторник е било сполучливо попадение против основния пълководец на Хамас Ибрахим Биари.

" Като се има поради огромният брой цивилни жертви и мащабът на разрушенията след израелските въздушни удари против бежанския лагер Джабалия, имаме съществени опасения, че това са непропорционални офанзиви, които биха могли да се равняват на военни закононарушения ", написа службата в X, някогашен Twitter.

Израел безмилостно удря Газа като отмъщение за най-тежкото нахлуване в историята на страната.
 Израелската войска е
Израелската войска е " пред портите на Газа "

Бригаден военачалник Коен: Унищожихме огромна част от качествата на Хамас

Въоръжени бойци на Хамас нахлуха през границата от Газа на 7 октомври, убивайки 1400 души, най-вече цивилни, и взеха повече от 230 заложници, съгласно израелски публични лица.

Ответната бомбена акция на Израел е умъртвила 8796 души, основно дами и деца, съгласно министерство на опазването на здравето на Газа.

Принципът на пропорция, посочен от Организация на обединените нации, играе централна роля във войните на правото, избрани от Женевските конвенции.

Цивилните и гражданските структури би трябвало да бъдат пощадени - само че гибелта на цивилни по време на спор не съставлява безусловно военно закононарушение.

Воюващите страни могат да подхващат офанзиви, считани за пропорционални, против военни цели, даже когато знаят, че цивилни също могат да бъдат ударени.

Престъпление е осъществено, когато съзнателно е осъществено нахлуване против цивилни или в случай че мащабът на вредите за цивилни е несъразмерен спрямо военното преимущество.

Международният углавен съд е единственият самостоятелен интернационален юридически орган, който организира следствия на геноцид, военни закононарушения и закононарушения против човечеството, само че Израел не е член.

Големият брой на жертвите от ударите провокира хор от интернационално наказание,  с Израел в символ на митинг.  Йордания отзова своя дипломат в Израел, " с цел да осъди израелската война, която убива почтени хора в Газа ".
 Йордания отзова посланика си от Израел поради бомбардировките на Газа
Йордания отзова посланика си от Израел поради бомбардировките на Газа

В страната има мощни пропалестински настроения

Шефът на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е " ужасяващ от ескалиращото принуждение в Газа, в това число убийството на палестинци, в това число дами и деца при израелски въздушни удари в жилищни региони на гъсто популации бежански лагер Джабалия ", сподели неговият представител Стефан Дюжарик в сряда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР