Смъртните случаи, свързани с огнестрелно оръжие, сред децата и тийнейджърите

...
Смъртните случаи, свързани с огнестрелно оръжие, сред децата и тийнейджърите
Коментари Харесай

В САЩ смъртните случаи с оръжия при непълнолетни са нараснали с 50%

Смъртните случаи, свързани с огнестрелно оръжие, измежду децата и младежите в Съединени американски щати са се нараснали с съвсем 50 % за две години, сочи разбор на изследователския център " Pew ", оповестен тази седмица, предадено от Анадолската организация.

Преди експлоадирането на пандемията от ковид през 2019 година броят на смъртните случаи, свързани с огнестрелно оръжие, измежду американските деца и юноши на възраст под 18 години е бил 1732, се споделя в отчета.

Но до 2021 година този брой е повишен доста до 2590.

" Смъртността от огнестрелно оръжие измежду децата и младежите се е нараснала от 2,4 смъртни случая на 100 000 малолетни поданици през 2019 година на 3,5 на 100 000 две години по-късно, което съставлява нарастване с 46% ", се показва в разбора.

Изследователският център " Pew " извърши разбора след съдбовната пукотевица в учебно заведение на 27 март в Нешвил, Тенеси, при която починаха шестима души, в това число три деца.

Броят и процентът на децата и младежите, убити от огнестрелно оръжие през 2021 година, са били по-високи, в сравнение с във всеки един миг най-малко от 1999 година насам, показва центърът.

" Pew " проучва последните годишни статистически данни за смъртността от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC). /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР