Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 400

...
Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 400
Коментари Харесай

Смъртните случаи от коронавирус в Бразилия са вече над 400 хиляди

Смъртните случаи от ковид в Бразилия са към този момент над 400 хиляди, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на бразилското здравно министерство. Понастоящем умрелите от COVID-19 в южноамериканската страна са 401 186. През последните 24 часа Бразилия записва 3001 нови смъртни случая от COVID-19 и близо 70 хиляди нови случая на заразяване.

Според специалисти огромният брой на смъртните случаи се дължи на неуспеха на бразилското държавно управление да реагира съответно на коронавирусната пандемия.

" Достигнахме 400 хиляди смъртни случая най-много поради некомпетентното управление на това държавно управление, ръководено от президента Жаир Болсонаро ", споделя Джамал Сулейман, доктор в института по заразни заболявания " Емилио Рибас ".

Жаир Болсонаро подцени сериозността на ковид още от самото началото на пандемията и се опълчи на въвеждането на карантинни ограничения в Бразилия. Президентът не насърчи носенето на защитни маски и едвам неотдавна изрази поддръжката си за слагането на ваксини.

Бразилската имунизационна акция протича постепенно, като бразилското здравно министерство разгласи, че в интервала от януари до април Бразилия е получила с 30 % по-малко ваксини от предстоящото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР