„Смъртните случаи могат да стигнат до 60-70 на ден за

...
„Смъртните случаи могат да стигнат до 60-70 на ден за
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Вече не се возим на ферари към пика на COVID, направо летим към него със самолет

„ Смъртните случаи могат да стигнат до 60-70 дневно за идната седмица. Очакваме до 2300-2400 болни дневно “, добави професорът. Според него евентуално няма да достигнем 40-45 % позитивни проби дневно, защото потенциалът на лабораториите сега е по-голям.

„ Делта разновидността удря всичко наред, дори и бебета. Този вариант устоя и на високи температури, тъй като потегли от Индия, където е горещо “, разяснява още проф. Николай Витанов.

„ Неблагоприятният сюжет на пандемията се осъществя. Забелязахме нещо доста забавно. София-град, който би трябвало да е най-тежко обиден, внезапно стартира да излиза от „ алената зона” и да се връща в „ жълтата” през лятото. Това значи, че има случаи, които се губят, тъй като болните не се записват. Хората не търсят здравна помощ и се пробват да се лекуват сами вкъщи”, сподели той.

„ В момента Северозападна България към момента не е толкоз съществено наранена. След седмица обаче нещата ще се трансформират “, изясни проф. Витанов и разгласи, че 10 души заразяват повече от 13.

Областите със едва дифузно разпространяване сега са Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Разград, Хасково, Търговище и Ямбол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР