Смартфоните ни разполагат с множество функции, че направо може да

...
Смартфоните ни разполагат с множество функции, че направо може да
Коментари Харесай

8 скрити функции на телефона, които ще улеснят живота ви

Смартфоните ни разполагат с голям брой функционалности, че напряко може да ни отнеме месеци, с цел да ги разберем. Една от най-често срещаните смешки от производителите е да скрият най-полезните функционалности, които постоянно се откриват единствено с експертна помощ. Дали сте подозирали, че Айфон клавиатурата ви разполага с безконечност от благоприятни условия за улеснение на живота ви? Всеки от нас прекарва доста от времето си на своя телефон.

Ето 8 прикрит вид функционалности за Андроид и Айфон, потреблението на които да започнете незабавно.

Активиране на навигацията на Айфон клавиатурата

Скоро Туитър потребителите откриха скришен вид функционалност, даваща ни доста облекчение, когато използваме своя iPhone за изпращане на текстови известия, без значение дали употребявате Вайбър, Месинджър, Уатсап или фабричното телефонно приложение. Ако допуснете неточност или желаете да попълните нещо, просто задръжте натиснат интервала на вашата клавиатура насочвайки вашия пръст в една от четирите страни, с цел да стигнете до това което желаете.

Открийте своя загубен телефон

Ако се е случило да изгубите вашето Андроид устройство или сте го оставили някъде, можете елементарно да го откриете. Може да стартирате вашия браузър на компютъра и да отидете на android.com/find въвеждайки вашата Google ключова дума. Ще се появи карта, показваща местоположението на телефона ви. Можете също да правите повиквания или да изтривате всички данни, в случай че е належащо. Включете комфортната конфигурация за нощно четене Android 7.0 има вградена конфигурация за нощен режим. Този вид функционалност анулира нездравословната синя светлина, предавана от екрана, правейки цветовете по-меки и по-жълтеникави. Четенето през нощта е по-вредно за очите ни. Можете да превключвате сред екрани посредством менюто Достъпност в Настройки.

Използвайте Ctrl + Z на Айфон

Ако изтриете инцидентно текст и не желаете да губите време да го пренапишете, разклатете Айфона си. Ще ви изскочи прозорец за анулация.

Правете екранни фотоси без потреблението на бутони

Можете да вършиме екранни фотоси единствено с два бутона. Но малко на брой са наясно, че можете да извършите това на устройство с Android, като просто плъзнете по екрана вашата длан, написа " Актуално ". Ако не, на телефона ви може да е деактивирана този вид функционалност. Може да влезете в Настройки, по-късно Моите устройства, придвижвания и жестове и активирайте придвижването на дланта.

Открийте на вашия телефон скрити игри

Малцина са наясно, че Гугъл слага великденски яйца на всички устройства с Андроид. Това са скрити секрети, които можете да намерите, като въведете съответни кодове на клавиатурата. Всяка Андроид версия има своя мини-игра. Кликвате в Настройки, избирате Всичко за телефона и там, където написа " Софтуерна версия " натискате няколко бързо и или задържате версията с натиснат пръст.

Опитайте с носа си да отключите вашия телефон

Това е зимната алтернатива за Айфон потребителите. Вместо да сваляте непрестанно вашите ръкавици с цел да въвеждате ключова дума или да употребявате системата TouchID, с цел да влезете в телефона си, поставете нов пръстов отпечатък за влизане. Отидете в настройките, намерете Добавяне на пръстов отпечатък и натиснете с носа си вместо с пръсти. Когато излизате през зимата, знаете какъв брой е комфортно.

Задайте предел за потребление на телефона

Този вид функционалност, може да ви е потребна да съумеете се отървете от пристрастяването към смарт телефона. Също ви оказва помощ да контролирате времето, което децата ви прекарват на телефона си с Android. Отидете в Настройки, раздел Система, изберете раздела Превключвател по график. Изберете по кое време телефонът ще се изключи и включи автоматизирано.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР