Смартфоните на Apple поддържат стойността си по-добре от телефоните с

...
Смартфоните на Apple поддържат стойността си по-добре от телефоните с
Коментари Харесай

Добре е да продадем стария iPhone X и iPhone 8 веднага

Смартфоните на Apple поддържат цената си по-добре от телефоните с Android и също по този начин се радват на по-дълга поддръжка Apple, само че въпреки всичко нищо не трае постоянно. 
 Canalys и кои са най-популярните смарт телефони от висок клас за първото тримесечие на 2023 година
Кои са най-популярните смарт телефони за 2023 година досега

Няма изненади

Apple разгласи новата версия на операционната система iOS 17 по-рано този месец по време на WWDC 2023, само че потребителите на iPhone X и iPhone 8 няма да могат да я изтеглят.

Това освен значи, че притежателите на тези модели няма да могат да тестват нови функционалности, само че също по този начин алармира, че може би е време да се разделим с тези телефони. 
 Снимка 415739

Това е по този начин, тъй като моделите могат да изгубят голяма част от оставащата си стойност в дните, водещи до стартирането на iOS 17, сочи нов отчет на уеб страницата за съпоставяне на цените SellCell.

Миналата година, откакто Apple даде да се разбере, че сериите iPhone 6S и iPhone 7 няма да получат iOS 16, те изгубиха почти 42.8% от цената си сред момента, в който беше оповестена бета версията на iOS 16 на шести юни, и общественото стартиране на 12 септември.

По-интересният извод е, че приблизително телефоните са изгубили 7.8% % от оставащата си стойност до 13 юни, само че са си възвърнали част от нея до 20 юни. 
 Снимка 378026

Степента на обезценяване се форсира с наближаването на датата на общото стартиране, достигайки 30.3% % на 29 август и 42.8% % на 12 септември.
 Кои са най-популярните марки смарт телефони втора употреба съгласно Counterpoint Research
Кои са най-популярните марки смарт телефони втора употреба

Кой печели и кой губи

Същото евентуално ще се случи с iPhone X и iPhone 8, а от SellCell поучават, че най-вече пари можем да желаяме за тях в края на юни и началото на юли. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР