Смартфонът е виновен за това, че споделяме за себе си

...
Смартфонът е виновен за това, че споделяме за себе си
Коментари Харесай

Смартфонът ни подтиква да разкриваме тайните си

Смартфонът е отговорен за това, че споделяме за себе си повече информация, в сравнение с е належащо. Това е изводът от проучване на учени от Университета в Пенсилвания, резултатите от което бяха оповестени в Journal of Marketing. Статията е озаглавена " Как смарт телефоните усилват саморазкриването на потребителите ".

Според откривателите, смартфоните трансформират количеството персонална и интимна информация, което сме склонни да споделим с останалите. Когато използваме телефоните си ни е по-лесно да разкрием повече за себе си онлайн, в сравнение с когато сме пред компютъра.

Например изявленията в обществените мрежи, които са написани от смарт телефона, по-често са демонстрация на персонално мнение или прочувствен изблик. В тях споделяме повече за фамилията и персоналния си живот. 

Друг образец е, че когато попаднем на онлайн реклама, която изисква от нас телефонен номер или адрес, сме по-склонни да ги предоставим, в случай че сега сме на смарт телефона, а не на компютъра.

На какво се дължи този резултат? Според учените, има две съществени аргументи. Едната е, че когато използваме смарт телефона, нямаме това улеснение, като при настолния компютър или преносимия компютър. Така, когато пишем на някого или желаеме да споделим нещо в обществените мрежи, се стремим да го създадем по-бързо, като в това време внимаваме за груби неточности в писането.

Мислим за типа на написаното повече, отколкото за неговото наличие. Така е по-лесно да кажем повече, в сравнение с бихме желали. Нямаме и по-големия екран, който може да ни накара да се зачетем в написаното и да размислим дали в действителност да го споделим. А и използваме смарт телефона си на всички места, което ни разконцентира от наличието, с цел да не изпуснем протичащото се към нас.

Втората причина е обвързвана с това, че учените дефинират смарт телефоните като " биберон за възрастни ". Тези устройства са с нас непрекъснато и ги свързваме с възприятието за нещо удобно и познато. И точно то ни подготвя да споделяме повече.

Когато пишем на смарт телефона, се усещаме в безвредна зона и като че ли споделяме с някой непосредствен или другар, а не с чужд. И шансът да напишем нещо, за което по-късно да съжаляваме, е по-голям. Но това въздействие на телефоните се употребява все по-успешно в маркетинга, с цел да добият фирмите визия за същинските ни настройки, написа Science Daily, представен от money.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР