Смарт часовниците са по-обемисти, защото трябва да се съобразят с

...
Смарт часовниците са по-обемисти, защото трябва да се съобразят с
Коментари Харесай

Могат ли смарт часовниците да изместят класическите?


Смарт часовниците са по-обемисти, тъй като би трябвало да се съобразят с технологиите

Умните часовници са по-популярни от всеки път. Те към този момент са всеобщи, с помощта на свързаността и удобството, които оферират. Повечето смарт часовници в наши дни се употребяват като фитнес тракери. Много от тях имат GPS функционалности и са подобаващи за трекинг и джогинг. Този растеж на известността им обаче кара хората да слагат под въпрос ориста на обичайния кварцов часовник. Ще съумеят ли смарт часовниците да победят кварцовите? Или към този момент с го създали?

Със сигурност ситуацията не е доста цветущо за обичайния аналогов часовник. Можете да си купите страховит образован часовник за по-малко пари от обичаен часовник. Дори такива като Tag Heuer и други швейцарски компании към този момент се поддават на натиска и пускат свои лични серии интелигентни часовници.

И по този начин, жертван ли е на крах обичайният часовник? Или ще може да продължи да съществува взаимно със смарт часовника?

Традиционните часовници са комфортни

Часовниците са направени за улеснение. Хората се уморили да вадят непрекъснато джобен часовник и да ревизират какъв брой е часът и по този начин бил изобретен ръчният часовник.

Интелигентните часовници изискват взаимоотношение с потребителя посредством допиране на екрана. Правите това, с цел да ги активирате. Или би трябвало да размърдате китката си, с цел да може датчикът за придвижване да включи екрана вместо вас. С това не е проблем. Само го поглеждате.

Основна разлика, която поддържа ръчния часовник известен, е фактът, че не се нуждае от зареждане. Умният часовник ще работи най-вече до 10 дни след зареждането. Смарт часовниците се сдвояват със смарт телефони и те също се нуждаят от зареждане най-малко един път дневно. Ако връзката сред двете се загуби, доста от функционалностите също стопират.

Вечен жанр

Представете си, че сте в стая с двама души – единият е с Apple Watch, а другият с Rolex. С кого желаете да говорите повече? Най-вероятно ще се интересувате повече от този, който носи Rolex.

Традиционните часовници имат задълбочени елементи и присъщ финиш, те излъчват жанр

Умните часовници нормално не се съпоставят, когато става въпрос за жанр. Те са обемисти, тъй като би трябвало да се съобразят с технологиите. Можете да измененията каишката или да персонализирате екрана си, само че обичайните часовници имат задълбочени елементи и присъщ финиш. Погледнете всеки швейцарски часовник. Той излъчва жанр.

Красотата е в простотата

Ако имате шанса да притежавате или Hugo Boss, ще разберете какъв брой красива е простата функционалност. Така че вашият образован часовник може в никакъв случай да не губи акуратност, само че ще изисква постоянно зареждане.

Да, механичният часовник също се нуждае от навиване, когато не го носите, само че това въобще не лишава време и трае доста по-кратко.

И по този начин, какъв е отговорът?

Ако търсим финален отговор в дебата дали интелигентните часовници ще заместят обичайните часовници, отговорът е, че няма.

И обичайният часовник, и умният часовник са тук, с цел да останат. Всичко това значи за вас, купувача, че имате лукса да избирате.

Погрешно е да се съпоставят двете устройства. Основната функционалност на интелигентния часовник в действителност не е да дефинира времето. Така както главната функционалност на смарт телефона не е да прави повиквания. Функцията на механичния часовник за някои е обвързвана със стила. Безспорно е, че той излъчва изисканост и жанр до степен, до която пазарът на интелигентни часовници към момента не е съумял да доближи. Въпросът е, че се съпоставят ябълките с портокалите.

Нека отделим малко време и на хибридите, рожбата на обичайния и смарт часовника. Марки като Tag Heuer и Frédérique Constant се опитваха да произведат такива устройства. Те имат целия жанр на обичаен часовник и функционалността на интелигентния часовник. За страдание интелигентните функционалности не са толкоз умни, колкото потребителите биха желали да бъдат. Стилът се въздейства от съществуването на технологии. Струваше си да се опита, само че действителността е малко разочароваща. Появата на интелигентни часовници обаче демонстрира, че обичайните производители не могат да почиват на лаврите си – те са принудени да подобрят играта и да възприемат технологиите.

Основната функционалност на интелигентния часовник в действителност не е да дефинира времето

Но към момента интелигентните часовници не са нарушили напълно обичайния пазар на часовници. Традиционните часовници са тук и ще бъдат още дълго време. Умните часовници ще продължат да напредват. И двата имат почтено място в този свят.

Обобщение

Всеки вид часовник има друга цел. Може даже да притежавате по един от всеки. Умните часовници са предопределени да бъдат продължение на това, което сте, само че постоянно не съответстват с това, което носите.

Умните часовници няма да унищожат обичайния пазар на часовници. Това, което в действителност се случва, е основаването на нов пазар. Желанията на този пазар изискват съгласуваност и нововъведения. Може би цялостното решение е да се реализиран по-големи достижения в хибридните модели.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР