Служителка в Hospices Civils de Lyon (HCL), голям университетски болничен

...
Служителка в Hospices Civils de Lyon (HCL), голям университетски болничен
Коментари Харесай

Хакер антиваксър остави "обиден QR код"

Служителка в Hospices Civils de Lyon (HCL), огромен академични болничен център във Франция, е толкоз възмутена от настояването на работодателя си да се имунизира , че подхваща фрапантни дейности, съобщи RT.

През септември 2020 година дамата хакнала сървърите на болница Edouard-Herriot, интегрирана в HCL, и премахнала някои файлове, като ги заменила с "обиден QR код ", оповестяват френските медии в четвъртък, като се базират на организация за социална сигурност в района Рона.

Освен това дамата показва на работодателя си подправен здравен картон, поради което е отстранена от работа. Болницата подава тъжба за хакерската офанзива и вследствие на последвалото следствие виновникът е открит.

Инженерът е арестуван и се признава за виновена. Тя твърди, че желанието да се опълчи на задължението за имунизиране, съчетано с "претоварване с работа ", я е подтикнало да извърши закононарушението.

Жената е освободена и би трябвало да се яви в съда през септември 2022 година

Здравният паспорт като доказателство за имунизационен статус и резултати от теста Covid беше въведен във Франция през 2021 година, а тази година беше сменен с паспорт за ваксина. За да влязат в редица ежедневни заведения, в това число питейни заведения и кафенета, хората би трябвало да покажат пропуща.

© Жофроа ван дер Хаселт/AFP

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР