Служителка в детска градина в Индиана, САЩ, почина от водна

...
Служителка в детска градина в Индиана, САЩ, почина от водна
Коментари Харесай

Американка почина след като изпи 2 литра вода за 20 минути

Служителка в детска градина в Индиана, Съединени американски щати, умря от водна токсичност, откакто изпи към 64 унции вода (Около 2 литра) за 20 минути, оповестява Daily Mail, представен от VESTI.

Ашли Съмърс, майка на две деца, умряла на 35-годишна възраст. Тя прекарала спокоен ден на езерото Фрийман през дългия уикенд на четвърти юли.

Почувствала се замаяна и имала главоболие, типични признаци на дехидратация, само че никакво количество вода не можело да утоли жаждата ѝ.

Няколко дни по-късно Съмърс е призната в болничното заведение със сериозен оток на мозъка, който обърква лекарите, които се борели да го отстранят.

В последна сметка Съмърс е изписана от болничното заведение и се прибира вкъщи, само че скоро по-късно тя припада в гаража си и в никакъв случай не идва още веднъж в схващане. В болничното заведение лекарите я диагностицират с водна токсичност, наричана още хипонатремия, която се развива вследствие на прекалено много вода в тялото и незадоволително натрий.

Когато Девън Милър, брат на Ашли Съмърс, чува за положението на сестра си, той не има вяра.

„ Това беше огромен потрес за всички ни. Просто си споделих, това какво е? ", споделя той.

Милър прибавя: " Тя просто имаше възприятието, че не може да получи задоволително вода... Когато потегли от плажа, когато стигнаха до пристана, имаше към 20 минути пътешестване с лодка... тогава тя изпи четири бутилки вода в тези 20 минути ".

Водно отравяне поражда, когато някой изпие прекомерно доста вода в къс интервал от време, което натоварва органите на тялото, най-вече бъбреците, и те не могат да контролират салдото на течностите.

Крайната цел е да се реализира равновесие сред вода и електролити като натрий, калий и хлорид, което подсигурява вярното действие на клетките. Натрият е изключително значим за способността на тялото да поддържа връзка сред клетките посредством електрически импулси.

Натрият също по този начин подкрепя усвояването на хранителни субстанции в храносмилателната система и бъбреците, които контролират количеството вода и електролити, реабсорбирани в кръвта или екскретирани посредством урината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР