Служителите в МВР започват регионални акции, чрез които продължават борбата

...
Служителите в МВР започват регионални акции, чрез които продължават борбата
Коментари Харесай

Служителите на МВР излизат на протести! Хаджигенов ги подкрепи: Иначе след 5 месеца пак ще просят

Служителите в Министерство на вътрешните работи стартират районни акции, посредством които не престават битката за покачване на главните заплати на служителите на реда. 

" Някъде акциите ще са пред МВР-тата. Започваме от Варна на 21 октомври, следват Хасково, Видин, Пловдив и други, до момента в който не почне преговорният развой. Поставили сме си период до 8 ноември. Ако нямаме резултат, ще има и други форми на митинг ". 

Това сподели пред Bulgaria ON AIR заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов. 

" Нямаме резултат за двете страни от опитите за разговор. Не сме седнали с членове на държавното управление. Напълно наясно сме, че единствено в границите на Министерство на вътрешните работи този въпрос не може да бъде решен ". 

" Уведомени сме, че в проектожбюджета са планувани 10%, което за нас е насмешка, тъй като за други администрации бяха до 30% ", добави Кузманов.

ПОЗИЦИЯ Пожарна охрана НОВИНАТА ВЗЕ И ЕДИН ОТ ВОДАЧИТЕ НА ПРОТЕСТИТЕ - НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ. ЕТО КАКВО НАПИСА АДВОКАТЪТ НА СТЕНАТА СИ ВЪВ ФЕЙСА:

Никога преди не съм подкрепял митинги на Министерство на вътрешните работи за заплати, доколкото качеството на работата им е безобразно.

Онзи ден видях, че от бюджет съвсем един милиард и шестотин милиона 90% отива за заплати и осигуровки, което е отблъскващ образец на управнически импотентност и директна причина за неефективността на Министерство на вътрешните работи във битката им с престъпността.

С опазването на празни, тъмни здания с тъмно минало и никакво бъдеще се оправят почти.

Подкрепям митинга на Министерство на вътрешните работи за смяна, фрапантна смяна!

Иначе, след 5 месеца още веднъж ще просят, което намирам за унизително за чиновниците на реда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР