Служителите на възраст между 18 и 26 години, които спадат

...
Служителите на възраст между 18 и 26 години, които спадат
Коментари Харесай

Служителите между 18 и 26 непрестанно се оглеждат за нова работа: как това променя трудовия пазар

Служителите на възраст сред 18 и 26 години, които спадат към така наречен " потомство Z " имат тотално разнообразни връзки с работодателите си спрямо останалите генерации преди тях, разбираме от на Deloitte.

" Назад във времето и евентуално завинаги останаха обратно годините, в които хората се задържаха в една и съща компания през цялата си кариера. Нещо повече, младите чиновници от поколението Z имат напълно нови условия. Те ценят свободата си, когато провеждат работните си задължения " , разясняват за Money.bg от софийския офис на HR компанията Manpower България .

Българските експерти по наемане на личен състав изясняват, че при избора на шеф, трите най-важни аспекта за потомство " Z " са високите хонорари (45.3%), придобиването на познания и умения (39.8%) и опцията за гъвкаво работно време (39.6%).

" Бабинство ": Отпускът за гледане на внуци е вероятен и у нас

В Съединени американски щати това е обществена облага, у нас залегна в промени в Кодекса на труда

Тези резултати, които са изведени след извършена от компанията, отразяват целите на младите гении, които търсят заслужено възнаграждение, благоприятни условия за персонално и професионално развиване и баланс сред работа и персонален живот.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Според настоящи проучвания младежите, родени сред 1997-а и 2012-а година, ежедневно търсят нова работа. на Oliver Wyman - интернационална консултантска компания, демонстрира, че 62% от представителите на най-младото интензивно работещо потомство се оглеждат или пасивно търсят нова работа, което прави задържането им предизвикателна задача за работодателите. Съответно, тези хора безусловно трансформират пазара на труда подобен, какъвто го познаваме.

До 2025-а година поколението Z ще сформира до 35% от работната мощ в България

Поколението Z съставлява към 15% от работната мощ в Съединени американски щати и Англия, а прогнозите са, че до 2031-а година този дял ще нарасне на 31% , доближавайки се по дял само до представителите на Милениалите - хората, родени в интервала 1980 - 1995 година. У нас, до 2025-а година поколението Z ще сформира до 35% от работната мощ.
 Снимка 608711
Източник:

" Още при започване на своята кариера представителите на генерация Z чакат да бъдат оценени, видяни и да им бъде дадена свободата да творят.

Докато техните родители са работили години наред, с цел да получат самопризнание, това потомство идва с доста сила и предпочитание, само че чакат да бъдат похвалени, с цел да дават обещаното на своите работодатели. До 2025 година се чака поколението Z да сформира 30-35% от работната мощ в българската стопанска система ", разяснява Славена Папазова - началник на екип Проучване на възнагражденията в България в Tack TMI.
 Да се пенсионираш на 40 години финансово самостоятелен и сполучлив: един образец от България
Да се пенсионираш на 40 години финансово самостоятелен и сполучлив: един образец от България

ИТ експертът Александър Попов намира своята формула за триумф и я споделя с читателите на Money.bg

Важен фактор, водещ до дейното търсене на нова работа от Поколение Z, е съществуващата икономическа неравнопоставеност сред генерациите. Това укрепва желанието им да намерят различни благоприятни условия, които да им обезпечат по-добро заплащане.

Въпреки изказванията им, че са лоялни към своя шеф, 70% от тях не стопират да се оглеждат за нова работа, а 45 на 100 работят и странична работа - официално или неофициално.

Една от главните аргументи да работят по този метод е непрекъснатата неизясненост и неустановеност към опциите за развиване в компанията, за която работят, разясняват HR експертите.

Данните им демонстрират, че 37% от работещите сред 18 и 26 години се усещат незадоволително заплатени за часовете, които работят .

По-ранно пенсиониране

Освен че не стопират търсят по-добра работа, с повече свободно време и с по-голямо възнаграждение, младото потомство желае и да се пенсионира по-рано. Идеалната възраст, съгласно тях, е единствено 54 години.

" Индивидуализмът, гъвкавостта и упоритостите на поколението Z ще оказват въздействие върху метода, по който бизнесите и работодателите се приспособяват към новите провокации на работната среда.

Начинът, по който те желаят да работят ще става все по-голям за работодателите, които би трябвало да бъдат по-гъвкави във вижданията си най-много за еластичност на работното място. Само по този начин ще могат да ги задържат на работа ", акцентират от ManPower.

Поколението Z идва с упованието да учи, да има динамичност и да трансформира. Има статистики, които демонстрират, че в своята кариера тази генерация ще смени над 7 специалности.

Като най-предпочитани професионални насоки, българите на възраст сред 18 и 26 години показват цифровият и общ маркетинг, както и ИТ и графичен дизайн.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР