Служителите на „Пристанище Варна-Запад” излязоха на протест за по-добри условия

...
Служителите на „Пристанище Варна-Запад” излязоха на протест за по-добри условия
Коментари Харесай

Протест на служителите в „Пристанище Варна”: Искат по-добри условия на труд

Служителите на „ Пристанище Варна-Запад” излязоха на митинг за по-добри условия на труд и по-високи хонорари. Демонстрацията стартира към обяд, 150 от 800 служащи на врата показаха недоволството. Според тях има нарушавания на трудовото законодателство.

„ Ние работим в ужасно неприятни условия на труд, влизаме в кораби, където има ужасно запрашаване, миризми”, споделя докерът Любомир Маринов.

Любомир работи на пристанището от 23 години, само че счита, че заплащането не е задоволително за изискванията, в които той и сътрудниците му работят.

„ Всеки месец е друго, предишния месец имах 1019 лева заплата. Искаме за безусловно всички да има действително възнаграждение за този полаган труд и за изискванията, в които работим”, добави Любомир.

Според управлението на врата, митингът няма съображение. Искания до момента не са представяни. „ През последните две години в „ Пристанище Варна” ЕАД се е нараснало главното трудово заплащане с 20%, като междинното заплащане на служащите и чиновниците е 1288 лева.”, уточни Александър Тодоров, „ Пристанище Варна”.

От първи януари 2019 година е планувано ново нарастване на заплатите с 5%, чиновниците на пристанището обаче не считат, че ще е задоволително.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР