Служителите на Националния институт по метеорология и хидрология са влезли

...
Служителите на Националния институт по метеорология и хидрология са влезли
Коментари Харесай

Служители на НИМХ започват ефективни стачни действия

Служителите на Националния институт по метеорология и хидрология са влезнали в процедура за започване на ефикасни протестни дейности.

Причината е, че през вчерашния ден Управителният съвет на Българската академия на науките освободи предварително от служба шефа на института проф. Христомир Брънзов, ден откакто той поддържа митинга на сътрудниците си, които упорстват Национален институт по метеорология и хидрология да бъде обособен от Българска академия на науките.

Някои от тях обясниха пред „ Хоризонт “, че работата в института е съществено затруднена, защото целият му управителен екип се е отдръпнал в символ на взаимност с Брънзов. Подготвя се и декларация, която ще бъде входирана в Министерския съвет, просветното министерство и Българска академия на науките. Какви са настояванията в нея изясни Евгения Егова:

" В декларацията има две съществени точки - преди всичко да се реши неотложно рецесията, което значи, че ще продължат дейностите по извеждането на института от академията и на второ място - Общото заседание на Българска академия на науките да анулира решението на Управителния съвет за премахване на шефа от длъжността му ".

Заседанието на Общото заседание на Българска академия на науките е планувано за 10 септември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР