Служителите на Националната служба “Охрана” са действали по указания на

...
Служителите на Националната служба “Охрана” са действали по указания на
Коментари Харесай

Радев: Проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата


Служителите на Националната работа “Охрана” са работили по инструкции на стопанката на Народното събрание госпожа Караянчева. Проблемът не е в НСО. Проблемът е в метода, по който се ръководи страната и в производството на нефелни лобистки закони. С тези думи президентът Румен Радев разяснява вчерашния случай, в който майки от „ Системата ни убива “ бяха изведени от постройката на Народното събрание със мощ, бяха влачени и носени на ръце.

Не мога да закрия Национална работа „ Охрана”, това може да стане единствено със закон, добави президентът след визитата си в храм „ Света София” по случай празника на столицата.

Радев подсети, че от дълго време упорства да има законодателна смяна, която да почисти главните задания, обсегът на деяние, подчинеността и контрола върху НСО. И в случай че има апели за закриване на НСО, то това може да стане единствено със закон, тъй като закон учредява тази работа, изясни той и добави, че Народното събрание би трябвало да уточни коя друга конструкция ще поеме защитата на тези сериозни обекти от нашата национална сигурност – Министерски съвет, парламент и президентство.

Попитан дали митингът и гражданското непокорство ни доближават до предварителните избори Радев сподели, че от дълго време са налице всички условия властта да подаде оставка.

Това, което стана през вчерашния ден, е радикализация на митинга и това е естествена реакция -когато обществото сложи ясно своите претенции, само че в подмяна на това хората и протестиращите биват обиждани, неглижирани, а някои от тях даже и бити. Всяко отсрочване задълбочава рецесията. Явно ръководещите се пробват да доразпределят порциите и още веднъж да създадат по този начин, че да въздействат върху изборите и да ги манипулират по тяхно предпочитание, счита президентът. По думите му обаче този път няма да им се получи, тъй като „ България към този момент се осъзнава и няма да одобри поредна операция на изборния развой “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР