Служителите на МВР излизат на национален протест днес с искане

...
Служителите на МВР излизат на национален протест днес с искане
Коментари Харесай

ПП МИР: Грижещите се за здравето, образованието и сигурността ни, трябва да взимат най-високи заплати

Служителите на Министерство на вътрешните работи излизат на народен митинг през днешния ден с искане за по-високи заплати. Протестът е проведен от най-големия полицейски профсъюз - Федерацията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, откъдето упорстват за нарастване на заплащането на служителите на реда, друго от плануваните 10% от 01.01.21 година Причините за настояванията са, че служителите на реда са на първа линия в битката против ковид. От Синдикалната федерация към този момент направиха няколко предупредителни митинга в страната. Полицаите са недоволни, че не са включени в листата на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%.
Политическа партия МИР се разгласи в поддръжка на националния митинг на българските служители на реда и техните претенции за по-високо и за почтено възнаграждение. Трите най-важни стълба на държавността, споед партията, са образованието, опазването на здравето и сигурността. " За да има страна и държавност, учителите, преподавателите, лекарите, служителите на реда и военните, т.е. всички, които се грижат за здравето, образованието и сигурността на българския народ, би трябвало да взимат най-високите заплати в България ", показват от МИР.
 По-високи заплати за 20 000 лекари, 18 000 медицински сестри и 12 000 санитари По-високи заплати за 20 000 лекари, 18 000 медицински сестри и 12 000 санитари
По-високи заплати за 50 хиляди души, заети в областта на медицината, ще получат по-високи хонорари от януари месец следващата година. Става...
" Не е заслужено да се покачват заплатите на държавната администрация, а на българските служители на реда те да останат непроменени ", сподели водачът на партията. Тойпосочи, че това настройва другите професионални общности една против друга, само че и съществено унищожава държавността. И счита, че " държавното управление на Бойко Борисов продължава да работи на парче, без съответен проект и тактика за излизане на обществената, икономическата и финансовата рецесия, която идва като последица от пандемията ".
Славчев поздрави българските служители на реда за професионалния им празник и им пожела да бъдат живи и здрави и да не престават с висок морал и професионализъм да пазят сигурността на страната и българските жители. „ Справедливост рано или късно ще има, само че от всички нас се изисква самообладание и обединяване в името на България и нашите деца “, сподели в умозаключение Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР