Служителите на митническия пункт Капитан Андреево“ задържаха 1147 опаковки контрабандни

...
Служителите на митническия пункт Капитан Андреево“ задържаха 1147 опаковки контрабандни
Коментари Харесай

Задържаха голямо количество контрабандни лекарства и кутии цигари на Капитан Андреево

Служителите на митническия пункт „ Капитан Андреево “ задържаха 1147 опаковки контрабандни лекарствени артикули и 8200 къса (410 кутии) цигари, укрити под задните седалки и в багажното поделение на рейс с пасажери. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “.

Установено е, че контрабандните лекарства и тютюневи произведения са пренасяли двамата водачи на рейса.

Автобусът, който е с непозната регистрация, идва на митническия пункт „ Капитан Андреево “ на 31 юли към 16:00 часа, по маршрут от Турция за Германия през България. В зоната за митнически надзор екипажът на рейса и всички 54 пасажери афишират, че нямат нищо за обявление. При осъществената митническа инспекция инспекторите откриват под задните седалки в салона на рейса три кашона с 8200 къса (410 кутии) цигари с непознат акцизен бандерол, за които е открито, че са благосъстоятелност на водача на рейса – турски жител.

В хода на контролните дейности в багажното поделение на рейса са открити други три кашона, съдържащи общо 1147 опаковки лекарствени артикули, измежду които инжекционни разтвори, таблетки и мехлеми за лекуване на разнообразни болести. Установено е, че те са благосъстоятелност на втория лидер на рейса, също турски жител.

Контрабандните лекарствени артикули и цигари са конфискувани. Срещу двамата водачи на транспортното средство са формирани актове за откритите административни нарушавания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР